Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Güzellik, kainatın altın anahtarıdır."
Gönderen : Fun-Kar
Tarih : 5/29/2018 1:37:20 PM


.


Saygıdeğer Büyüğüm,


Sevgili Babacığım.



Başta Siz olmak üzere tüm gönül dostlarına sevgiler, saygılar.


Müsadenizle bir sorum olacak. Sanat, insan ruhunu nasıl huzura, sükuna kavuşturur? Ayrıca sanatın herhangi bir koluyla ilgilenmek için, küçük yaşlarda mı eğilim olmalı?


Şimdiden çok teşekkür ederim babacığım.


Sevgiler, Saygılar, Hürmetler Efendim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın FunKar,


Kıymetli yavrum, sanat insan ruhunu huzura, sükuna götürür. Ama benim dediğim gerçek sanat. Yoksa Picasso, Dali gibi deli soytarıların resimleriyle Amerika’lıların o iğrenç, tiksindirici caz müziği ile arabeskçilerin insan ruhunu hasta eden manyak sesleriyle yapılan sanat değil. Gerçek sanat, Shakespeare’lerin, Geothe’lerin, Rilke’lerin, Yunus’ların, Mevlana’ların, Necip Fazıl’ların, Ahmet Hamdi Tanpınar’ların, Peyami Safa’ların sanatı. İnsan ruhunu iyiye, güzele, mutluluğa, huzura götürür. Beethooven’i, Mozart’ı, Mendelsson’u, Itri’yi, 3. Selim’i, Dede Efendi’yi dinleyin bakın nasıl iç dünyanızda ışıldamalar olacak. İçiniz renkle, ışıkla dolacak.


Değerli yavrum, burada binlerce misal verilebilir. Bugünkü insanların stres içinde yaşamaları hep güzel sanatlardan uzaklaşmalarıyla oluyor.


Güzel sanatlarla meşgul olmak için insanın ille belli bir yaşta olmasına gerek yoktur. Her yaşta insan güzellikle temas edebilir. Önemli olan işe edeple, saygıyla başlayabilmekte. Altmışından sonra resme başlayan, edebiyata başlayan nice insanlar var. İnanılmaz güzellikte eserler vermişler...


Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]