Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sahur yemeğinde bereket ve şifa vardır.
Gönderen : Ahmet Tomor Hocadan
Tarih : 5/31/2018 3:30:46 AM


.


SAHUR YEMEĞİ BEREKETTİR, BEDEN İÇİN ŞİFADIR
"Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, Sahur yemeğinde bereket vardır, Buyurmaktadır. Hiç iştahı olmasa bile en azından bir bardak su içmek için kalkılması gerek. Seher vakti yani gecenin son altıda biri kaldığında kalkılarak yenilen sahur yemeği beden için çok faydalıdır. Gece yatmadan önce yenilen yemek bunun yerine geçmez. Hatta seher vakti esen ve bad-ı saba denilen seher yeli de soluyan için çok şifadır. Bedene canlılık ve şifa verir.


Bizde genellikle iftarda çok ağır yemekler yeniyor, etli, tatlı. Aslında iftarın hafif sahurun ağır olması daha doğrudur. Çünkü mide onca saat aç kalmış, iftarda karışık yemek yenmesi mide için çok zararlı oluyor. Gaz ve şişkinlik yapıyor, bu zehirli gazın birazı dışarı çıkarılsa bile yine de bir kısmı vücüda dağılıyor ve damarlarda kireçlenmeye sebep oluyor.  Sahur yemeği ise beden için şifadır. Hatta bir kimse sahur yemeği yerken hastalıkları için şifa olması niyeti ile yemeğini yiyebilir. Ancak bu niyet için oflayıp puflamadan, sahurda bereket ve şifa olacağı düşünülerek kalkılmış olması gerekir. Bir de takvimlerde verilen imsak vakitlerinden beş on dakika önce yeme içmeyi bırakmak daha doğru olur. Daha önce Diyanet işlerinde Tayyar Altıkulaç başkanken bu saatleri biraz oynadı. Ezan da tam bu sürenin en son dakikasında okunuyor. İmsakı o dakikaya bırakmak biraz tehlikeli. En az 5-10 dk önceden yeme içme bırakılmalı"
Ahmet Tomor Hoca
Allah Ondan Razı Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]