Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Din kardeşliği, gen kardeşliğinden daha kıymetlidir.
Gönderen : Siteden
Tarih : 5/31/2018 4:22:34 AM


.



DİN KARDEŞLİĞİ, GEN KARDEŞLİĞİNDEN DAHA KIYMETLİDİR
Yüce Allah Kur'an-ı Keriminde şöyle Buyuruyor:


"Muhammed Allah'ın Resûlü'dür. Onunla beraber olanlar, kâfirlere (din düşmanlarına) karşı çok şiddetli, kendi aralarında ise çok merhametlidirler. (Fetih Suresi, Ayet-i Kerime 29)



Din kardeşliği; gen kardeşliğinden daha faziletli, müslümanlar arası birlik, dayanışma ve kişisel çıkarlardan çok daha üstün olduğundan, müslümanlar birbirine merhamet ve hoşgörü ile yaklaşmalı, ufak tefek olumsuzlukları büyütüp din kardeşliği ilkesine zarar vermemelidir.


Peygamberimiz Aleyhisselatü Vesselam da şöyle Buyuruyorlar:


"Sattığı zaman, aldığı zaman ve alacağını istediği zaman (merhamet edip) kolaylık gösterene, Allah rahmet (merhamet) etsin." (Buhârî-İbni Mâce)


Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan alım, satım ve borçlanma işlemleri merhamet sınırını aşıp kişisel çıkarlara dönüşürse, güven ortamı kalkar ve toplumsal denge-düzen bozulur. Bu nedenle Peygamberimiz (s.a.v.) “Sattığı zaman, aldığı zaman ve alacağını istediği zaman (merhamet edip) kolaylık gösterene Allah rahmet (merhamet) etsin” diye dua ediyor.
***
A'dan Z'ye İslami Bilgiler

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]