Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mutluluğun, sıkıntıları unutmanın ilacı Xanax değil Allah Peygamber aşkıdır
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 6/1/2018 11:38:19 AM


.











SABRİ BABADAN SELAM VAR


MUTLULUĞUN, SIKINTILARI UNUTMANIN İLACI XANAX DEĞİL ALLAH VE PEYGAMBER AŞKIDIR


Kıymetli yavrum,





Hayatta en önemli husus bu değil mi: Kendi dünyasını kurabilmek. Şu şunu demiş, bu bunu demiş, bize ne? Eloğlu diyecek. Ağızları torba değil ki büzesin. Bugünkü insanların en büyük sorunu bence kendi dünyalarını kuramamak. Minicik bir dünya. Orada kin yok, nefret yok, düşmanlık yok, kara çalma yok. Sadece sevgi var, sevgi, ama tertemiz, ama bembeyaz, ama pırıl pırıl bir sevgi. Kökeni Allah ve Peygambere dayanan bir sevgi. Ne ilginçtir bir çöpçü kardeşimiz bu dünyayı kuruyor da trilyonerler, katrilyonerler kuramıyor...





Zavallı insanlar, şahane evlerde oturuyorlar, şahane mobilyaları var, en güzel yemekleri yiyorlar ama huzursuzluk içinde çırpınıyorlar. Salak, inançsız psikologlara, psikiyatristlere gidiyorlar. Zavallılar. Gittikleri kimseler de en az kendileri kadar sersem, inançsız, zavallı insanlar. Yaptıkları sadece bir reçete dolusu ilaç içmek oluyor. Şaşkınlar. Xanax müptelaları. Yahu benim içim yanıyorsa, kalbim ıstırapla çarpıyorsa, uykularım zehir oluyorsa Xanax ne yapsın? İyice uyuşturuyor insanları, iyice manyaklaştırıyor. İşte çağımızın en büyük trajedisi: Xanax’lı mutluluk. Aslında buna sokaktaki köpekler bile güler. Siz, bir insanın kalbine Allah aşkını, Kur’an aşkını, Peygamber aşkını veremezseniz Xanax ne yapsın?





Bugün insan realitesini anlamak ve çözmek isteyen bir psikolog, psikiyatrist Resulullah Efendimizi anlamak ve O’nun Hadislerini idrak etmek durumundadır. Çünkü insanlık kültür tarihinde insanı anlayan ama bütün yönleriyle anlayan tek kimse Resulullah Efendimizdir. Bir kimse onu sevip sevilecek en büyük, en yüce insan makamına çıkarıp, O’nun Hadislerini okuyup, anlayıp, idrak edip günlük hayatında uygulamadıkça insanı anlayamaz. Bunu yapmayan bir psikolog, psikiyatrist hastalarına yol gösteremez. Buna imkan, ihtimal yoktur. Mesela bir televizyon kanalında bir psikolog hanım çıkarılıyor. O kadının insanı anlaması, ona yol gösterebilmesi mümkün değil. Çünkü onun ne İslamiyetle, ne Kur’an’la, ne Hadisle hiçbir alakası yok. Bu kadın hastalarına nasıl yol gösterecek? Kendisi yol gösterilmeye muhtaç.





Ne yazık ki günümüz insanlarının aklına önce psikolog geliyor. İyi ama psikoloğu kim tedavi edecek? İlaçla gönül yarası sarılır mı? Gönle ancak gönülle girilir. İlaçla, psikologla değil.


Değerli yavrum, lütfen birkaç Ayet-i Kerimeyi, bir kaç Hadis-i Şerifi okuyup hayatında yaşamaya çalış. Mesele bu kadar. Göreceksin, o zaman hayatında yepyeni bir sayfa açılacak. Çevren renkle, ışıkla, nurla dolacak.


Selam, saygı ve sevgi ile.





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhu Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]