Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır Çünkü Kur'an o gece indirilmeye başlandı.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 6/10/2018 9:12:26 AM


.


Çok kiymetli büyügüm Sabri Babacigim ve cok kiymetli dostlar,


Sevgili Babacigim Allah-u Teala´ya sükürler olsun Ramazan ayi cok güzel, bereketli, güzel geciyor. Bugünden itibaren ise mübarek Ramazan ayinin son 10 gününden birinde Kadir Gecesi oldugu bildiriliyor.



Efendim, belki daha önce bu konuda en güzel bilgileri vermistiniz, ama rica etsem bir kez daha bizi ilminizle sereflendirirmisiniz?


Kadir Gecesi sebebi ile Ramazanin son on gününde hangi ibadetleri gerceklestirmemizi önerirsiniz?


Sevgili, Rahmetli Rana Annemizle birlikte hem dünya hayatinda calistiniz, hemde manevi hayatiniz icin en güzel ibadetleri ikame ettiniz. Efendim bunun formülü nedir? Bizler 24 saatimizi en hayirli ve gecmesi gereken sekilde nasil düzenlemeliyiz?


Yolumuzu aydinlatiyorsunuz, cok hürmetlerimi ve saygilarimi sunuyorum. Allah sizden razi olsun.


suna


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :


Sayın Suna Hanım,


Kıymetli yavrum, biliyorsunuz Kadir gecesi hakkında bir Hadis-i Şerif’te şöyle buyruluyor: “Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır...”. çünkü Kur’an-ı Kerim o gece indirilmeye başlandı. Bizler bütün gücümüzle bunun manasını anlamaya çalışmalıyız. O geceyi tefekkürle, zikirle, ibadetle geçirmeliyiz. Ne olur şekillerde kalmasak, biraz üzerine insek, inebilsek. Karşımıza her seferinde muhteşem manalar çıkacak. Ne olur büyük Yunus’un “Benim bir karıcaya ulu nazarım vardır” mısraındaki derinliği hissedebilsek. Ve o hayret duygusuyla, o ilahi ürpertiyle yeryüzündeki her zerreye edeple, saygıyla, hayranlıkla bakabilsek. Bütün kainat ilahi bir dönüş içinde Allah’ı zikrediyor. Bu ürperişi duyamayanlar ne kadar idrakten mahrumdurlar bir bilseler.


Hepimiz bu dünyada misafiriz. Bir süre sonra misafirlik bitecek ve biz asıl yerimize döneceğiz. Ne olur, etrafımızdaki güzellikleri, harikuladelikleri görebilsek. Kur’an-ı Kerim’deki “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır” Ayet-i Kerimesinin derinliklerine inebilsek. Düşünmeyen kafadan, hissetmeyen kalpten uzaklaşabilsek. Her zerreden zikredenin Allah olduğunu görebilsek.


Sevgili yavrum, hayatımızı hergün biraz daha zenginleştirelim, güzelleştirelim. Neden dünyaya gönderildiğimizin, neden yaşadığımızın, ne için var olduğumuzun farkına varabilsek. Güzel, çok güzel, inanılmayacak kadar güzel bir dünyada yaşıyoruz. Bu güzellikleri özümleyebilsek, içimize sindirebilsek, varoluşun o çılgın heyecanını, güzelliğini içimizde duyabilsek....


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]