Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aman dikkat edelim, ayağımız kaymasın.
Gönderen : Selahattin
Tarih : 6/10/2018 9:22:53 AM


.


Efendim,


Kelime-i Tevhidin ikinci bölümünü yani '"Muhammed S.A.V. Allah'ın Resulüdür" kısmını söylemeden Ehl-i Sünnet anlayışı mümkün mü? Maalesef bu konuda kafa karıştıran şüpheli yazılar yayınlanıyor.
Hürmetle ellerinizden öperim.
Allah sizden ebeden razı olsun.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Sebahattin Bey,


Efendim, bugün ahir zamanda yaşıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Herkesin kendine göre çeşit çeşit anlayışları, yorumları, tesbitleri var. Ben, bunlarla uğraşmayı bir zaman kaybı olarak görüyorum. Bir veli zat diyor ki ahir zaman için:


“Ne yazık, ne yazık, herkes çaktı bir kazık”


Herkes, yazdığının, söylediğinin hesabını yarın Allah’ın hzurunda verecek. Benim bunlarla uğraşacak ne gücüm kudretim, ne imkanım, ne zamanım var. Beni hayat boyu ilgilendiren üç husus var: 1-Kur’an-Kerim, 2-Hadis-i Şerif, 3-Sünnet-i Seniyye. Bir insan düşünün, yönünü tayin etmek için elinde pusula varken niye sağa sola mürcaat etsin. Bunu da anlayamıyorum. Bana yarın ahirete intikal ettiğim zaman Mahkeme-i Kübra’da yanlız bu üç kaynak sorulacak. “Bu konuda ne yaptın?” denilecek. Peki, gerçek bu iken başkalarının yazıp çizdiğinden, söylediğinden bana ne?


Efendim, benim görüşüm bu. İster kabul edin, ister reddedin. Yanılıyorsam lütfen söyleyin. Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Allah'ın Rahmeti, Peygamber Efendimiz S.A.V'in Şefaati Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]