Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kadir Gecesi nasıl geçirilmeli?
Gönderen : Ahmet Tomor Hocadan
Tarih : 6/11/2018 12:34:27 AM


.


KADİR GECESİ NASIL GEÇİRİLMELİ
"Kadir gecesinde melekler saf saf yani bölüm bölüm yeryüzüne inerler. Hepsi de bir iş için yeryüzüne inmiş olur, görevi bitenler tekrar göğe çıkar, diğer melek gurubu iner. Bu gecede Cebrail Aleyhisselam da yeryüzüne iner. Kadir Suresinde geçen "Ruh" kelimesi müfessirlerce Cebrail Aleyhisselam olarak yorumlanmıştır. Melekler bu gece uğradıkları her mekanda kim uyanık ve Allah'ın sevdiği bir hal üzere ise (namaz, zikir, tevbe, şükür, Kur'an okuma, dinleme, güzel bir sohbet izliyor olma veya bir dost sohbetinde bulunma, iftar yahut sahur sofrasında bulunma gibi... bunların hepsi de ibadet hükmündedir) bu hal üzere olan kimseye selam verirler, Allah'ın selamının onun üzerine olmasını dilerler. Bu gece derisinde bir dikenlenme, arkasından içinde bir ferahlama hisseden ve gözleri yaşaran kimsenin sırtını Cebrail Aleyhisselam sıvazlamış ve onu selamlamıştır. O hal bu durumun sonucudur. Kadir gecesini akşam namazından başlayarak imsak vakti sonuna kadar uyanık olarak Allah'ın sevdiği güzel işlerle geçiren kimse en az seksen yıl ibadet etmiş kadar sevap kazanır. Seksen yıl en az olanıdır, yapılan ibadetlerin güzelliği nispetinde bu artar.


Kadir Gecesinde ölen yakınlarını da duadan unutmamak gerekir. Onlar bu gecede yakınlarından bir beklenti içinde olurlar.



Allah hepimizi bu eşsiz güzellikteki gecenin kadrini bilen ve değerlendirebilenlerden eylesin inşAllah."
Ahmet Tomor Hoca
Allah Ondan Razı Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]