Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Karşılık saygı ve sevgi örnekleri.
Gönderen : Sabri Babadan Hatıra
Tarih : 6/22/2018 10:38:29 AM


.


SABRİ BABADAN BİR HATIRA
"Evlendiğimiz günlerde hanımlar arasında bir çuval modası vardı. Hiç de estetik olmayan bir kıyafet tarzı idi. Bir akşam otururken Rahmetli eşim Rana Hanım çuval modası hakkında ne düşündüğümü sordu. Hiç beğenmediğimi, kadın vücudunu ortaya çıkardığını söyledim.


Biraz sonra Rana birden ortadan kayboldu. Bekledim, bekledim..., yok. Merak ettim, gittim baktım. Eline makası almış, elindeki iki elbiseyi makasla dilim dilim doğruyor. Meğer evlenirken kendine iki tane çuval elbise almış. Ben öyle söyleyince kimse giymesin diye onları doğramış. Bu olaydan sonra ona olan saygım, sevgim daha da arttı.



Ben evlenirken annem çeyizime bir deste beyaz erkek çorabı koymuş. Rana Hanım bir konuşmamız sırasında ben erkekte beyaz çorabı sevmem deyince ona hiçbir şey demeden kalktım, gittim, çorapları kaldırdım ve bir daha çıkarmadım.


İşte bizim evliliğimiz hep böyle karşılıklı sevgi, saygı, anlayış içinde geçti. Nur içinde yatsın. Allah’ın rahmeti, Peygamberin şefaâti üzerine olsun."



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Hepsinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]