Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mutlu bir evlilik için nefisler kapının arkasında bırakılmalı.
Gönderen : Sabri Babadan Hatıra
Tarih : 6/22/2018 10:39:20 AM


.


MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN NEFSANİYETLER KAPININ ARKASINDA BIRAKILMALI
Soru-Cevap
-Efendim, sizin meşhur bir mukavele hikayeniz var. Evlendiğiniz gün Rana Hanım’a, daha evinizin kapısına henüz gelmişken teklif ettiğiniz: “Bu evde şu andan itibaren ne senin dediğin ne benim dediğim olacak, yanlız ve yanlız Allah’ın ve Peygamberin dediği olacak, kabul eder misin?” mealinde bir mukavele. Neden bu mukaveleyi daha kapının önündeyken yapma lüzumu duydunuz?


Sabri Baba:



-Yavrum, bir yuva kurulurken nefsaniyet evin eşiğinde kalmalı, içeriye girmemeli. O nedenle Rana Hanım’la o mukaveleyi eve girmeden önce yapmak istedim. Çünkü ben çok iyi biliyordum ki bir şey nasıl başlarsa öyle devam eder. Bu şekilde başladık biz Rana ile.


- Efendim, herkese örnek olan evliliğinizde kırk dört yılın sonunda bile en az ilk günkü kadar mutlu olmuşsunuz. Peki evliliğinizi her gün daha iyiye götürmek için ne yaptınız da böyle oldu? Bu zamanda çoğu evliliklerde tersi oluyor çünkü, zamanla birçok şey güzelliğini kaybediyor.


Sabri Baba:


- Yavrum, ben her gün evliliğimi nasıl daha iyiye götürebilirim diye kendi kendime sorardım. Acaba Rana’yı mutlu etmek için o günkü imkanlarım ile (sevgim, ilgim, maddi imkanlarım) neler yapabilirim diye düşünürdüm hep.


- Peki, Rana Hanım’ın da böyle düşündüğünü söyleyebilir miyiz?


Sabri Baba:


- Herhalde. Çünkü hayatta tek taraflı hiçbir şey yoktur. Her güzel şey, çift taraflıdır. Mesela Resullullah Efendimiz defalarca Ebu Cehil’e gitti onu İslam’ın güzelliklerine davet etti ama sonuç alamadı. Cenab-ı Hak bile “Kulum bana bir adım gelirse Ben ona on adım giderim” buyuruyor. Mutlaka her şey karşılıklı olacak.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]