Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuk eğitimi sevgi ve saygıyla başlar.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 7/4/2018 2:38:28 PM


.


ÇOCUK EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI İLE BAŞLAR
"Daima anneme, babama saygı duydum. Hiçbir zaman aramızda laubalilik olmadı. Daha ben, üç dört yaşlarında iken bile bir büyük adama hitap eder gibi bana hitap ederlerdi.


Meselâ, akıl baliğ oldum. Annem beni karşısına aldı, “Bak oğlum” dedi “Çevre kızlarla dolu, onlara kardeşten farklı bir gözle bakarsan sana hakkımı helâl etmem. Onlar senin kız kardeşin. Onlara başka gözle bakmayacaksın.” dedi. Bu sözler, bütün hayatımı kuşattı benim. Bir kere bile bir kız arkadaşıma, kardeşten başka türlü bakmadım.



Çocuklarımıza güzel şeyler öğretmek zorundayız. Her şeyi, annem bana büyük bir insana söyler gibi söylerdi ve bir kere söylerdi. Ben aklıma gelen her soruyu anneme sorardım. Annem bana açık açık anlatırdı. Eğitim ailede başlar. Çocuk doğduğu anda terbiye edilmeli. Çocuk küçük yaşta eğitilirse, eğitiliyor. Aksi halde, çevremizde örneklerini gördüğümüz firavunlar yetişiyor. Aileler tarafından bu şekilde firavunlaştırılmış çocukların ileri yaşlarda eğitilmesi çok zor… Öncelikle, ailenin bu bilince varmış olması lâzım. Yani şımarttıkları çocuklarının hem kendilerinin hem de çevresindekilerin başına bela olacağını anlamaları lâzım. En büyük zararı kendi çocuklarına verdiklerinin bilincine varmış olmaları lâzım. Kesin ve ciddi tavırlar alınarak, çocuk normal hale gelebilir, iyinin, güzelin, doğrunun yolunda dengeli bir hayata adım atabilir.


Meselâ ben ailesi tarafından şımartılmış birkaç çocuğa şok tedavisi uygulayarak onları tedavi ettim. Çoğunda, aileler ne yapmak istediğimi bildikleri ve bana destek verdikleri zaman Allahın izni ile çocukları o halden kurtardık. Fakat bazı anne ve babalardan da çok tepki aldım. Benim çocuğuma ne hakla kızarsın diye karşı çıkanlar oldu. Yarın o çocuklar anne veya babalarının katili olursa hiç şaşırmam.


Genelde eğitim bilincinden yoksun bir toplum olduk. Allah sonunu hayır getirsin. Son nefese kadar, anne babanın vazifesi bitmiyor. Örnek olacak çocuklarına. Son nefeste bile iman ile çene kapayıp, örnek olacak."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Son Nefesini Verirken Bile Bizlere Örnek Olan Aziz Büyüğümüz, Aziz Ruhunuz Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]