Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çocuk eğitiminde yaklaşımın önemi.
Gönderen : Sabri Babadan Sözler
Tarih : 7/4/2018 2:56:56 PM


.


ÇOCUK EĞİTİMİNDE YAKLAŞIMIN ÖNEMİ
"Çocuğu dayakla cezalandırmak, onu yüz göz eder. Ne çocuk, ne eş, ne hayvan dövülmez. Çocukla çok küçük yaştan itibaren diyalog kurulacak. Bu diyalog medenice olacak. Çocuğa sevgi, saygı gösterilecek. Ama asla şımartılmayacak. Bu annemin metodu idi. Ben hayatım boyunca dayak, tokat olayını görmedim. Şimdiki anneler çocuklarıyla doğru dürüst konuşmuyorlar. Kimi de kelimeleri farklı telaffuz ediyorlar çocuğa daha iyi hitap ettiklerini sanarak.. Oysa çocuk, kelimelerin telaffuzunu, diksiyonu da anne babasından öğrenir."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


*


"Aşırı sevgi çocuğa objektif bir tavır takınılmasına engel oluyor. Anne baba çocuğunu ne kadar çok severse sevsin, ona karşı objektif bir tavır takınmak zorunda."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


*


ÇOCUĞUN İNŞASI...
"Biz annemle hep ruh tahlilleri yapardık çevremizdeki insanlar hakkında. Şu davranış doğru, bu davranış yanlış diye. Annem olaylara hep objektif bir gözle bakardı.
Dünyada en zor şey, çocuk terbiyesidir. Ben beş yaşında iken annem bana her şeyi vermiş. Ben farkında değilim. Bugünkü ben, annemin inşa ettiği benim."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]