Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir ailenin çocuklarına yapacağı en büyük kötülük onları şımartmalarıdır.
Gönderen : Şahver Meral
Tarih : 7/6/2018 8:35:38 AM


.


Saygıdeğer Muhterem Hocam,




Senelik izinde olmam nedeniyle size ve gönül dostlarıma yazamadım. Gönülden sizleri çok özledim. Sizi ve rahmetli Rana hanımefendiyi de rüyamda gördüm. İşe başlar başlamaz sitenize girip gönül dostlarının yazılarını ve sizin cevaplarınızı okudum. izinli olduğum süre içinde memleketten gelen ablam, yeğenlerim ve yeğenlerimin çocuklarıyla birlikte oldum, epeyce kalabalık olduk, hoşça da vakit geçirmeye çalıştık ama yeğenlerimin çocuklarının yaramazlıkları sabrımızın sınırlarını oldukça zorladılar. anneleri de onlara sadece bagırma, yapma demekle yetiniyordu. bizler müdahale ettiğimizde anneleirin yüzünün şekli değişiyordu. Misafir oldukları içinde pek de birşey söylemememeye çalıştık. Kendi kendime soruyordum acaba ben anne olmadığım için mi çocukları anlamıyordum. Yeğenlerim sakin, mütevazi, kendi hallerinde kimseler çocukların bu kadar çok yaramaz olması laftan sözden anlamamasını nasıl yorumlarsınız?



Hürmetle gül ellerinizden öperim.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Şahver Meral,


Kıymetli yavrum, bunun bir tek sebebi var: Annelerin günün modasına uyarak çocuklarını firavun gibi yetiştirmeleri. Ne yazık ki toplumun bütün tabakalarına bu çirkin hastalık sarmış durumda. İnsan ister istemez Japonları hatırlıyor. “Bir ailenin çocuklarına yapacağı en büyük kötülük onları şımartmalarıdır” diyorlar.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]