Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir."
Gönderen : "Gönül Ateşi"
Tarih : 7/6/2018 8:59:48 AM


.


Selamun Aleyküm hocam




Peygamber Efendimiz; Imanin temeli, Müslümanlari yani Allah’in dostlarini sevmek , kâfirleri yani Allah’in düsmanlarini, din düsmanlarini sevmemektir, buyuruyor.


Bazen kalplerimiz istemeden inanmayan insanlara kayiyor. Bunlar bazen en yakin akrabamiz bile oluyorlar. Davranislarimizi kontrol etmek kolay da gönlümüzü bunlara karsi nasil kontrol edecegiz?



Allah'a emanet olun


Gönül atesi



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Gönül ateşi”,


Kıymetli yavrum, bir insan Peygamberini anasından, babasından, evladından, en yakın bildiklerinden daha çok sevmedikçe iman etmiş sayılmaz. Sana ne akrabalarından? Onlar gaflet, delalet, ihanet içindeyseler dönersin sırtını, olur biter. Bunu uzatacak ne var? Bütün mesele içinde yaşadığımız şu rezil çağda inançlarına sımsıkı sarılmak. Onları her türlü kötü sözden, kötü bakıştan, kötü niyetten korumak. Bak yavrum, böyle palavradan ben inanıyorum demekle inanmak olmaz. Ne olur biribirimizi kandırmayalım. Ama önce kendimizi kandırmayalım. Dayının kızından, amcanın oğlundan sana ne? Onlar ne halt yerlerse yesinler. Sen onları ıslaha görevli değilsin. Ama onların kölesi de değilsin. Bırakalım herkes kendi inancını yaşasın. Ama onlar da müsaade etsinler biz de kendi inancımızı yaşayalım. Tereddütte kaldığın zaman “ben,” de “hür, bağımsız bir insan mıyım, yoksa köle İsaura mıyım?” Önce buna karar verelim. O zaman herşey açığa çıkar. Kur’an-ı Kerim’de “Gul ya eyyühel kafirune...” diye başlayan surede şöyle buyruluyor: “Ben inanmam sizin inandıklarınıza, siz de inanmazsınız benim inandıklarıma. Sizin dininiz size, benim dinim bana.” mealinde... Bu nedenle yavrum, biz taviz vermeden yolumuzda yürüyelim. Darılan darılır, küsen küser. Köroğlu, bir şiirinde “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.” diyor.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]