Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz”.
Gönderen : Suzan Uyar
Tarih : 7/6/2018 9:26:47 AM


.


Sevgili Sabri Babacağım, hürmetle ellerinizden öperim. Bizleri aydınlatan ışık gibisiniz, sıkılıp daraldığımız zaman yardıma koşan arkadaş gibisiniz, kimsesizlere baba gibisiniz. Allah sizi önümüzden eksik etmesin. Hürmetle ellerinizden öperim, hayırlı günler dilerim efendim.




Sevgili Sabri Babacağım. Nurdan ellerinizi öperim. Bizlere ışık kaynağı oluyorsunuz. Sıkılıp daraldığımız zaman koşan, kendimizi garip hissettiğmiz zaman yetişen büyüğümüzsünüz. Allah sizi önümüzden eksik etmesin, her daralıp sıkıldığımız, kendimizi garip hissettiğimiz zaman güvendiğimiz büyüğümüzsünüz. Böyle bir yakınımızın olması beni ve ailemi çok mutlu ediyor. Sağlıklı güzel günler dilerim efendim.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Suzan Uyar,


Kıymetli yavrum, senelerce senelerce evveldi. Ankara Gazi lisesinde okuyan genç bir öğrenciydim. Yazdığım bir şiirde şöyle diyordum:



“Hepsinin derdini paylaşmaya hazırım


Ne kadar kederli varsa kainatta


Sarmak, sarmak ister onları kollarım


Sıcacıktan, kardeşçe, dostça..."



Aradan yıllar geçti. Yüce Rabbim nasib etti, Gönül Sohbetleri sitesi dünyadaki yedi milyar insana açıldı. Dil, din, cins, ırk, milliyet farkı olmadan bütün insanlığı kucakladı. Allah’a şükürler olsun bu gün Amerika’dan, Kanada’dan, Belçika’ya, Almanya’ya, Dubai’ye kadar uzanan evrensel bir kanal oldu. Dünyadaki herhangi bir insan hiç çekinmeden, kimselere söyleyemediği, açamadığı dertlerini, ıstıraplarını bize söyleyebiliyor. Gözyaşını, sevincini, mutluluğunu bizimle paylaşabiliyor. Biz bütün kainata açığız. Çünkü mukaddes kitabımız “Elhamdülillahi Rabbül Alemiyn, Er-rahmanirrahiym” diye başlıyor. Bizler gece gündüz demeden insan kardeşlerimizin her türlü halleriyle beraberiz. Onların sevinci bizim sevincimiz, onların gözyaşı bizim gözyaşımız. Allah’dan diliyoruz ki bu hizmetimiz son nefesimize kadar devam etsin. Yunus Emre diyor ki



“Duruş, kazan, ye, yedir


Bir gönül ele getir


Hepisinden iyisi


Bir gönüle girmektir”



Dünyada bir insanın kazanacağı en büyük başarı yalansız, riyasız, menfaatsiz, çıkarsız bir insan gönlüne girebilmektir. Bunu yapabilenler ne güzel insanlardır. Allah bu güzelliği bizlere de, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de nasib eder inşallah.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Sırları Âli Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]