Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan sebepleri izah ederek karşımızdakini ikna etmek.
Gönderen : Canan
Tarih : 7/17/2018 10:48:22 PM


.


Saygideger buyugum uzaklardan gonul dolusu selamlar sunarak ellerinizden hurmetle operim. Ben 4 aydir yurtdisinda yasiyorum benim derdim kizim. Kizim 11 yasinda burda okula basladi kiyafet serbest hersey serbest kizim buyuk gibi davraniyor ince dar rahat kiyafetler giymek istiyor. Hergun bu yuzden kavga ediyoruz guzellikle soyluyorum anlamiyor babasi da kac kere uyardi. Asabi bir insan degil ama kizinca gozu hic birsey gormez. Kizini dovmeyen dizini dover diyor. Birgun sinirini yenemeyip dovmesinden korkuyorum bunu yasamak ve yasatmak istemiyorum. Lutfen ogutlerinize ihtiyacim var ne yapayim caresiz kaldim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Canan Hanım,


Kıymetli yavrum, bu gibi meselelerde daha önceden neden öyle yapılıp neden yapılmayacağı kendisine etraflıca anlayabileceği bir şekilde anlatılmalıdır. Emir kumanda zinciri içinde bir sonuç alınamıyor. Çocuğun bir çevresi var. O çevrede görüp algıladıkları var. Siz onun anlayacağı bir şekilde detaylı olarak mes’eleyi örnekler vererek bazı hareketlerin ne gibi sonuçlar doğuracağını anlatarak onun aklını ve gönlünü tatmin etmezseniz sonuç alamazsınız. Dövmek, sövmek hiçbir problemi halletmez. Söyleyeceklerim bu kadar.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]