Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İlişkilerimizi basamak metoduyla rahatça götürebiliriz.
Gönderen : "Dorya"
Tarih : 7/18/2018 9:17:58 AM


.


Sevgili Hocam,


cevaplarınız için çok teşekkürler gerçekten bana yol gösterdiniz.
Hocam size bir şey daha sormak istiyorum. İnsanlara karşı nasıl davranmalıyım iyi ve kötü insanı nasıl ayırtedebiliriz. nasıl arkadaşlıklar kurmalıyım nelere dikkat etmeliyim.



sevgiler saygılar


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Dorya,


Değerli yavrum, benim bir basamak metodum var. O metodu uyguladığın takdirde başın ağrımadan insanlarla ilişkiler kurabilirsin. Nasıl bir merdiveni çıkarken basamakları birer birer geçersek ilişkilerimiz de öyle olmalı. Önce selamla başlayan bir ilişki, birden bire iç dünyaların açılması, sırların söylenmesi şeklini almamalı, yavaş yavaş ilerlemeliyiz. Karşımızdaki insan hangi basamakta takılırsa orda durmalıyız. Son derece dikkatli olmalıyız. Demek ki o noktadan sonra dostluk olmayacak. Sadece merhabayla, havalar nasılla, Fener, Beşiktaş’la geçiştirmeliyiz. O noktadan sonra atacağımız ehr adım bizi ateş gibi yakar, doğduğumuz pişman eder. Nasıl bir araba bir uçurumun önüne geldiği zaman orada derhal durursa ilişkiler de öyle olmalı. Herkesle dost olmak mümkün değildir. Rahmetli hocam, Doktor Münir Derman, “Şimdiki zamanda insanın hakiki dostu Allah’la aynı sayıdadır.” derdi. Sevgili yavrum, bunlara dikkat ettiğin takdirde gerek aile hayatında gerek iş hayatında ve gerekse sosyal hayatında ilişkilerini kolayca yürütebilirsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]