Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan her gün daha iyiye daha güzele mükemmele doğru gitmenin aşkı iç
Gönderen : Suna Acıöz
Tarih : 7/20/2018 9:22:15 AM


.



Sevgili Babacigim,





Bu cuma günü inşallah ülkemize huzur, bereket, güzellik getirir. Insanlar daha manevi yönlerini güclendirir, gelistirir. Kardeslik duygulari, dostluk duygulari normale döner niyazi ile Allaha yalvariyorum.





Babacigim, müsadenizle bir soru sormak istiyorum. Gecen yil Eva de Vitray Mayarovich hanimefendinin nasil yillar sonra Fransadan alindi , Mevlana hazretlerinin bulundugu sehre, Konya ya nakledildi. Kendisi vefatindan sonra vasiyet etmis, Mevlana Hz.lerinin yakinlarinda huzurda yatmayi istemis. Bu istegi yillar sonra olsa da gerceklestirildi.





Keza Kiymetli hocamiz Münir Derman Hazretleri de " sakin bir köy kabrisatina defnedin " demis.





Efendim bizler mana alemine göcünce yattigimiz topragin , yerin önemi varmi? Zaten vücudun manasi ortadan kalkiyorsa, o zaman defnedildigimiz topragin, veya mekanin önemi var midir?





Cok sevgili Samiha Ayverdi Büyügüm de bildigim kadari ile Kenan Rifai hazretlerinin yanlarinda defnedildi. Birde efendim, bu güzel Kamil Insanlari kabristanlarinda ziyaret etmek önemli midir?





Hürmetlerimi sunar, ellerinizden öperim, benim güzel Babacigim..





Suna Aciöz










--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :





Sayın Suna Aciöz,





Kıymetli yavrum, genel olarak kabir ziyareti iyidir, makbuldür, güzeldir. İnsan kabir ziyaretinde maddenin kesafetinden kurtulur, hayatın faniliğini görür, ürperir, birçok dersler alır. İnsanların arada sırada kabir ziyareti yapmaları onların manevi hayata geçmelerinde önemli bir etken olabilir. Bu ziyaret manevi büyüklere olursa tabi daha da faydalı olur. İnsanoğlu daima ruhen ve bedenen beslenmek ihtiyacındadır. Bedenen beslenmeyi her gün yapıyoruz. Ama ruhen kaç kişi bunu düşünüyor. Tatbik sahasına koyuyor? Nasıl ibadet etmek, güzel kitaplar okumak, manevi büyüklerin sohbetinde bulunmak birer manevi gıda ise bir kabir ziyareti de öyledir. Bu konuda gerçek alimlerin, büyük velilerin görüşleri hep bu merkezdedir.





Değerli yavrum, yeni maillerini bekliyorum. Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]