Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En güzel tavsiye, örnek olmaktır.
Gönderen : Cemile Güngör
Tarih : 7/20/2018 9:25:15 AM


.




Sevgili hocam, büyüğüm...


Yıllar önce (15 yıl civarı), sizi ekrandan tanımış ve size ulaşmayı başarmıştım. Bu benim için hayatımdaki en önemli olaylardan biridir. Tek bir telefonumla davet ettiğim radyo programıma şeref vermiştiniz. Rahmetli eşiniz Rana hanımefendi de gelmişti ve program sonrasındaki konuşmasıyla beni ne kadar mutlu etmişti anlatamam. Sizinle her zaman görüşmek istememe rağmen bir türlü nasip olamadı. Ama şu an bir problemimden dolayı sizin görüşlerinize ihtiyacım var. 12 yaşındaki oğlumuz, babası ve ben her türlü yola başvurmamıza rağmen kitap okumayı bir türlü sevdiremedik. Evde beraber kitap okumaktan tutunda, hızlı okuma kursuna göndermeye, kitapçılara götürmeye, yazarlarla tanıştırmaya kadar...Kendisi, zorlama olmadan bende şu kitabı alıpta bir okuyayım demiyor. Bu da beni çok üzüyor. Çünkü inanıyorum ki çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan biri de "kitap okuma alışkanlığı" dır. Okuma alışkanlığı olmaması derslerinde de yeterli performansı gösterememesine sebep oluyor.



Hocam saygılarımı sunarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Allah'a emanet olunuz...



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Cemile Güngör,


Kıymetli yavrum, genellikle anne baba kitap okumayı sevmeyince çocuklar da sevmiyor. Acaba siz evde her gece kitap okuyor musunuz? Burası meçhul. Bir de çok şımartılan çocuklar kitap okumayı sevmiyorlar. Hele o çocuk erkekse Yarabbi, ana baba manyakça sevindirik oluyorlar. Erkek çocuk sanki put. Ana babanın önünde bir secde etmedikleri kalıyor. Tabi ben sizleri tanımıyorum. Hemen de müdaafaya geçmeyin lütfen. Bir de bir konuda çok ısrarlı olmak çocuklarda aksülamel doğuruyor. Çocuklar bu sefer işi inada bindiriyorlar. Eğer çok küçük yaştan itibaren renkli, içinde hayvan resimleri olan, bitki resimleri olan kitaplar alsaydınız çocuk kitaba ısınırdı. Acaba bunu yaptınız mı? Lütfen, bu konularda izahat istiyorum. Ama samimi olarak.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]