Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Başkalarından bize ne, biz doğru yolda gidelim.
Gönderen : Elif
Tarih : 7/20/2018 9:34:35 AM


.




Sayın hocam size sormam gereken bir husus var;


Üniversite öğrencisiyim, ama hocalardan dolayı derslere devam etmek istemiyorum. Kendimi yetiştirdikten sonra öğrencileri de yetiştirmeyi aslında istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?



Dualarınızdan bizi de mahrum etmeyin hocam.


Saygılarımla...


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Elif Hanım,


Kıymetli yavrum, kusura bakma bu yaşa geldim böyle bir düşünce görmedim. Ne demek hocalardan dolayı okumak istemiyorum. Hangi hocadan hangi kötülüğü gördün? Farzı muhal bir hocadan kötü bir muammele gördün. Peki diğer hocaların günahı ne? Evet, her meslekte olduğu gibi onların içinde de birkaç çürük çıkabilir. Ama içlerinde öyle değerlileri var ki, öyle pırlantaları var ki onların ellerini öpsek az gelir. Hani halk arasında bir söz vardır: “Gavura kızdı, orucunu bozdu.” Diye. Lütfen yavrum, bu uç düşüncelerden uzaklaş. Bizim de talebeliğimizde durum aynen böyleydi. Ama ben dört elle derslerime çalıştım. Dört fakülteye gittim. Öyle kıymetli hocalarımız vardı ki aradan bunca yıl geçti, hala onları saygıyla, minnetle, şükranla anıyoruz. Hayat da öyle değil mi yavrum? Çevrene bir bak, gördüğün her insan ideal mi, mükemmel mi? Bir televizyonu aç da bak, ne yılanlar, ne çıyanlar var. Ama biz gördüğümüz her insandan bir şey öğrenmeye çalışacağız. Hz. Ali’ye sormuşlar, “Efendim,” demişler, “nasıl bu kadar mükemmel oldunuz?” Hz. Ali cevap vermiş: “Kötülere bakarak.” demiş. Onlar ne yaptıysa ben aksini yaptım...


Güzel yavrum, bırak bu lakırdıları. Realiteye dön. Derslerine güzelce çalış. Muntazaman derslerine devam et. Kötüler varsa sen onların aksini yaparak iyi ol. Ben dört fakültede okudum. Değil bir gün devamsızlık yapmak, bir kere geç bile kalmadım. Şükürler olsun her hocanın iyi taraflarını gördüm, onları kendimde yaşamaya çalıştım.


Değerli yavrum, hayatta daima uç noktalardan kaç. Peygamber Efendimiz, “Daima orta yolda kalınız, vasat olanı tercih ediniz. İfrat ve tefrit olandan kaçınız.” Buyurur. Biz de öyle yapalım.


Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]