Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Biraz da fıkra.
Gönderen : Merve
Tarih : 7/22/2018 11:42:10 AM


.


Çok Kıymetli Büyüğüm, Ben ve eşim farklı kurumlarda ve aynı ilde görev yapıyoruz ama eşim ilçede, ben merkezde çalışıyorum. Eşim mesleğinde yükselmek için tekrar sınava girmek istiyor ve okumak için farklı bir ile gitmesi gerekiyor. Benim bu durumda eşim gidince tayin isteyip onun yanına gitmem gerekiyor ancak bunu hiç istemiyorum çünkü çalıştığım yeri ve okulu çok seviyorum. Okuyup geri geldikten sonra da tekrar merkez okuluna tayinimin çıkması çok zor. Bu durumda ne yapmalıyım bilemiyorum. Sizin fikirlerinize çok saygı duyuyorum. Sağlığınıza dua ediyorum ve hayırlı bir ömür geçirmenizi Allah'tan diliyorum.





--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Merve Hanım,


Kıymetli yavrum, ben olsam eşime şöyle derim: “Ben çalıştığım yerden, bulunduğum ilden memnunum. Ben buradan ayrılamam. Yükselmek istiyorsan niye üç gün sonra emekli olacağın bir işi bahane ediyorsun? Kültür bakımından yüksel. Oku, o kadar oku ki Türkiye’nin en kültürlü insanı sen olasın. Bir zamanlar Türkiye’nin edebiyatta sözü geçen tek adamı Nurullah Ataç, ilkokul mezunu idi. Okudu, okudu, öyle yetişti ki profesörlere taş çıkartıyordu. Sade Türkiye’nin değil, belki dünyanın da en kültürlü insanlarından biri olan Rahmetli Peyami Safa, orta ikiden ayrılmıştı. Önünde senin de Türkiye’nin en kültürlü insanı olmaman için hiçbir sebep yok. Maksadın benden uzaklaşmaksa o zaman efendice, medenice bir celsede boşanalım, istediğin yere git. Ama ben ayrılmana müsaade edemem. Huzur içinde olalım da kuru ekmek yiyelim, ben buna razıyım. Ama huzursuz bir hayatı kesinlikle istemiyorum. Tahsil, yükselme, askerlik evlenmeden önce olur. evlenmeden önce bunu düşünseydin.”


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]