Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hak bildiğin yolda yalnız gideceksin.
Gönderen : Sabahattin Kargöl
Tarih : 7/22/2018 11:46:21 AM


.


Selamun Aleykum Ben 32 yaşındayım küçükken sizleri TRT1 de Asaf Demirbaş ile yaptığınız programlarınızda dinlerdim daha sonra ben lise üniversite, iş güç, evlilik falan filan derken baktım 32 yaşına gelmişim. Daha sonra eve uydu aldım bütün kanallar var tabi o zaman özel televizyon azdı yada hiç yoktu. Bundan bir ay önce eşime dedim ki eskiden TRT 1 de bir adam vardı çok güzel sohbetleri vardı. Ama isminizin hatırlayamadım tabi ama Asaf Demirtaşınkini hatırladım dedim her halde ölmüştür dedim aradan bir kaç gün geçti bir baktım mesaj tv desiniz inanın ne kadar çok sevindiğimi anlatamam artık internetten bütün sohbetlerinizi tekrar dinliyor televizyondan hiç kaçırmıyorum önce meltem tv daha sonra mesaj tv dinliyorum bu arada eşiniz rana hanımı kaybetmisiniz üzüldüm "ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN"



Kafamı kurcalayan bir kaç soru var insanlarla iyi geçinmenin şartı hiç bir şeye karışmamak mıdır. Haksızlığa karşı kenardan izlemek midir. Böylece başımız ağrımamış insanlarla iyimi geçinmiş oluruz bunun cevabı kitapda hayır, delikanlılıkta da hayır ama neden ben sürekli haksız duruma düşüyorum Örnek vermek istiyorum benim oturduğum apartmanda yönetici iki ay herkesin ortak kullanımı olan merdiven otomatiğini ödememiş binaya kapatma uyarısı gelmiş tesadüfen öğrendim. Bina sakinlerini uyardığında diyorlar ki insanlık hali unutabilir sizce bir insan elindeki kağıdı iki ay unutabilirmi. Bence imkansız ama ben haksız cıktım. Bir de adam aidata sır pırt zam uzun vadeli vaatlerle zam yapıyor kimse dur demiyor ben konuşunca kötü komşu oluyorum. Benim kararım karışmamak ne halleri varsa görsünler ama gene de görünce dayanamayıp uyarıyorum. Yani bana teşekkür edeceklerine bana ne olmuş ne olur ki cezalı yatırırsa o kadarcık paradan ne olurki diyorlar faiz ödemeye razılar. ben biliyorum ki bu davranışlar insanın karekterini gösterir ben hiç bir faturamı bir gün bile geciktirmem. Toplumun içinde iyi insan olabilmek için hiç bir şeye karışmamak gerekiyor. Kabadayılığa kaba kuvvete pekala mı demek gerekiyor.


Bu konuda düşüncelerinizi internet ortamında cevaplarsanız çok sevinirim acaba sorun bende mi çok mu cimriyim. ALLAHA EMANET OLUN Hocam birde benim için dua eder misiniz.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Sabahattin Karagül,


Kıymetli yavrum, her şeye boyun eğmek, her şeye eyvallah demek şahsiyetsizliğin, nemelazımcılığın, boşvermişliğin en kötü halleri. Biz başkaları bizi sevsin diye çalışmayacağız. İsteyen sever, isteyen sevmez. Bizim için önemli olan Allah’ın ve Peygamberin yolunda gitmek ve daima doğruyu, iyiyi, güzeli savunmak. Onun için biz başkalarına göre, el aleme göre hareket edersek biz de onlar gibi bir paçavra oluruz. Durum böyle yavrum. Artık karar senin.


Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]