Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gereğinde kovulmayı, öldürülmeyi göze alamayanlar hakim olmasınlar.
Gönderen : "Adil"
Tarih : 7/24/2018 5:25:29 PM


.


Kıymetli Sabri Amcacığım,
Size özel bir soru soracağım. Siz yıllarca hakimlik, Danıştay üyeliği yaptınız. Gerçekten adalet dağıtabildiğinize inanıyor musunuz? Sizin adil bir insan olduğunuzdan şüphem yok. Yalnız ülkemizin, hukuk sistemimizin, hayatın, bürokrasinin şartları açısından düşününce bir hakim istese bile adil olamaz gibi geliyor bana. Öyleyse bu mesleği niye yapmalı? Bu konudaki düşünceleriniz biz genç meslektaşlarınıza ışık tutacaktır. Selam ve hürmet eder, ellerinizden öperim.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Adil”,


Kıymetli yavrum, ben otuz dokuz yıl sade Türk insanına değil, dünya insanlarına da örnek olacak şekilde hakimlik yaptım. Çünkü daha ilk günden kovulmayı göze aldım. Öldürülmeyi göze aldım. Ama mertçe, erkekçe her kararımda Allah’ın din gününü hatırlayarak hareket ettim. Öyle gölgesinden korkanlar, ne şiş yansın ne kebap diyenler, kovulmaktan, öldürülmekten korkanlar hakimlik yapmasın. Bu iş erkek adamların harcı, o kadar.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]