Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah'ım, ne güzel bir dünya yaratmışsın.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 7/27/2018 10:12:49 AM


.


Kıymetli yavrum,
Gözümün önüne laleler geliyor. O laleler inanılmaz güzellikteki görüntüleriyle gözlere ve gönüllere bir ziyafet çekiyorlar. İnsan ister istemez Yunus’u hatırlıyor: “Cümle yerde Hak nazır, göz gerektir göresi” diyor. Ve Kur’an-ı Kerim’de “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır” buyruluyor. Ve siz sarsılıyorsunuz: “Allah güzeldir, güzellikleri sever” Hadisi gözlerinizin önünde beliriyor. Heyecanınız daha çok artıyor. Ve Nazım sesleniyor:



“Ferhat usta, Ferhat usta
Neden güzellik ağlatır insanı”


Allah’ım ne güzel bir dünya yaratmışsın. Dünya güzel, çok güzel, inanılmayacak kadar güzel. Gökyüzü güzel, bulutlar güzel, yıldızlar güzel. Ya yerin altı, ya denizlerin, okyanuların dibi. Allah’ım insan kardeşlerime günün hay huyundan, patırtı gürültüsünden uzaklaşıp bu güzellikleri, incelikleri görebilmelerini nasib eyle. Neşati ne güzel söylüyor:


“Mestane nukuş-u suver-i aleme baktık
Herbirini bir özge temaşa ile geçtik”


Rahmetli profesör Mehmet Kaplan, “geçtik” yerine “sevdik” kelimesini koymaktan çok hoşanırdı. O zaman mısra şöyle oluyordu: “...herbirini bir özge temaşa ile sevdik”.
Ya resim dünyası. Rambrannd’tan, Matisse’e kadar uzanan, Miro’da, Kandinsky’de, hele Clee de şaheserleşen bu çıldırtıcı renkler... Yarabbi bizlere bu harikulade güzellikleri, bu çıldırtıcı renkleri görecek göz, hissedecek, idrakine varacak gönül nasib eyle. İşte o zaman “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır” Ayet-i Kerimesi tecelli etsin.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]