Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İslamda aslolan tek eşliliktir.
Gönderen : Gözde
Tarih : 8/3/2018 10:08:08 AM


.


Merhabalar Hocam, Benim size danışmak istediğim konu islamiyette erkeğin 4 kadınla evlenebilme durumu hakkında. Bu konuda yapılan bir tartışmada bilgim olmadığı için sessiz kaldım ama bu durum beni üzdü. Yani ben islamiyetin erkeği üstün gösteriyormuş gibi görünen pek çok hükmünde aslında kadınları koruduğunu ve hatta pek çok noktada kadınları üstün gördüğüne inanıyorum. Bu 4 kadın mevzusunun mantığı nedir hocam? Allaha emanet olun.


Saygılarımla.




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Gözde Hanım,



Kıymetli yavrum, İslam’dan önce erkekler ekonomik güçlerine göre pek çok kadınla beraber olabiliyorlardı. Bu sınırsız rakamı İslam dörtle sınırlandırdı. Bunun manası bir erkek illa dört kadınla evlenecek değil. Çok özel durumlar hariç aslolan tek evlilik. Peygamberimiz önce Hz. Hatice ile evlendi, sonra o vefat edince Hz. Ebubekir’in ısrarı ile Onu kırmamak için Hz. Aişe ile evlendi.



Değerli yavrum, İslamda aslolan tek evliliktir. Ben Rana Hanımla 44 yıl evli kaldım. 2006’da vefat etti. Öleceğimi bilsem Rana’nın üstüne bir ikinci evlilik yapmam, o öldükten sonra dahi olsa. Sevgi budur. Aşk budur. Geriye kalanı mugalatadır, edebiyattır.



İşte böyle yavrum. Benim kanaatim bu. Başkaları bize katılır, katılmaz, kendi bilecekleri iş.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]