Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nerede o incelikler?
Gönderen : Emir
Tarih : 8/3/2018 10:22:43 AM


.


Selamun aleyküm, Allah afiyet versin, takip eden ağabey ve hanımefendi abla ve kardeşlerime de selam olsun.


Efendim size bir mesele hakkında yazacağım. Efendim malumunuz bir bay ve bayan kelimeleridir gidiyor. sokakta da bir insanı, afedersiniz -Lan filan- diye çağırmalar. Bu kabalıklardan şu milletimizi kurtarsak, Allaha dualar etsek. Bay ve bayan kelimesi yerine, Hanımefendi ve bey amca kelimelerini kullansak ne güzel olacak. Biz Hazreti Allahın yarattığı insana, laubali nasıl hitap edebiliriz, şaşarım. Beş yaşından büyük çocuklar için de, eskiden büyüklerimiz, ali bey oğlum derlermiş. (bir büyüğümden işittim, videoda seyretmiştim). Biriyle konuşurken, Allah Resulu Efendimiz gibi bütün vücudumuzla dönsek, özen göstersek ne güzel olacak. Bir de şu var ki, bir markette, ya da sokakta, tanışık olmadığımız bir kadına -abla- demek yerine, hanımefendi, desek ne kadar güzel olacak. Çünkü o bizim ablamız değil, doğrusu abla demek laubali olmuyor mu?. Sizin de düşüncelerinizi alabilir miyim?



Selam, sevgi ve saygılarımla amcacığım.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Emir Bey,


Kıymetli yavrum, doğru düşünüyorsun. Eskiden bu iğrenç bay ve bayan kelimeleri yoktu. "Hanımefendi" ve "Beyefendi" vardı. İnsanlar birbirlerine böyle hitap ederlerdi. Maalesef bu güzellikleri kaybettik. Batıda insanlar birbirlerine "Mösyö" veya "Madam" diye hitap ederler. Amca, dayı, abla gibi kelimeleri kullanmazlar. Ne diyelim, inşallah o bir medeniyetin muhassalası olan hanımefendi ve beyefendi kelimeleri inşallah geri gelir. Biz de bu ilkellikten kurtuluruz.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]