Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Seks belasından kurtulmanın çaresi.
Gönderen : Cafer
Tarih : 8/7/2018 9:33:22 AM


.


Salamun aleykum, Efendim. Nasılsınız?




Hocam ben sizin ahlakınıza heyranım. Bir çok çıkışlarınızı izledim. Sizi tanimaka çox mutluyum. Ben irfani ve tesevvufi konuları çox severım, lakin benim bir çok ahlak alimine verdiyim bir soru vardır, hala bir cevap tapmamışım. Hocam biz genciz ve biz genc nasilde bir çok nefsi problemler ortaya çıkmaktadır. En kötüsü de şehvet hissi. İfrati şahvet hissi. Tüm hedis kitablarında, ahlak kitaplarında bu konulya ilgili melumatlar verilmişdir, lakin hiç bir kitapda bunun elacın araya bilmedim. Tüm kitaplarda şehvetin büyük bir fesad töretdiyi vurgulaniyar ve ben buna şahidim, özüm sanki o zülmani nefsin asırı olmuşum. Lakin ilacını zihni, tefekküri bakımından anlaya bilmemişim, anlasaydım çokdan bu zülmetden kurtulmuşdum. Nasihet istiyorum. Rica ediyorum, sorumu cevapsız koymayın. Allah size Yar olsun!



Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------------------



Sayın Cafer Bey,


Kıymetli yavrum, aklını bu şehvet belasından kurtarmak için kendini ya dine, ya tasasvufa, ya müziğe ya resme ya edebiyata ya şiire ya tabiat güzelliklerine bütün varlığınla bütün gücünle aşkla, şevkle vereceksin. O zaman bu beladan kurtulacaksın. Buna süblimasyon denir. Bütün büyük düşünürler, sanatkarlar bu şekilde bu rezil olaydan kendilerini kurtarmışlardır. Sabahtan akşama kadar seks düşünen ama bundan kurtulmak için gayret göstermeyen manyaklar da bunun kepazesi olurlar.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]