Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Yürü, bu yol şeref, zafer yolu.
Gönderen : Ferzan
Tarih : 8/8/2018 9:46:58 AM


.


ALLAH'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.


Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama size teşekkür etmemezlik yapamazdım. Ben size Mardin'den yazan yeni okuyucunuzum. Ümidim sadece okumakla kalmamak, keşke dediklerinizi hayatıma geçirebilsem. Çok güzel ve doğru şeyler söylüyorsunuz ama dediğiniz gibi  'seni deli eden şey sendedir sende'. Kitabınız eşime hediye geldi ve oda bana hediye etti. Kitabınızla bu şekilde tanıştım. Zamanlaması ilaç gibi geldi. Ben iki buçuk yıldır evliyim ,yeni doğum yaptım ve ev yaptırıyoruz derken bende aşırı bir şekilde sinir, duygusallık baş gösterdi. Eşime karşı çok saygısızca sözlerde bulundum yani epey ilişkimize zarar verdim. Biliyorum bunlar için daha çok erkendi ama olan olmuştu her şeyi sanki bitirmiştim. Neyseki kitabınızla tanıştım, gün geçtikçe iyiye gidiyor ne zaman kitabınızı okumasam eşimle tartışıyorum .Bugün elimdeki kitabınızı bitirdim .Biraz daha iyiyim .kitabınız 'da yazdığınız gibi kabahat bendeydi. ALLAH 'tan uzklaşmış düşünce ve duygularım kabuk bağlamış ve ben niye huzursuzum deyip dövünyordum. Şimdik bunları biliyorum ama dediğiniz gibi bilmek yetmiyor hayata geçimek gerekiyor. Böyle yapmakla huzur  bulacağımı'da biliyorum ama gel görki hocam bu nefse çok ağır geliyor sonun'da yanacağını bile bile...


     Duanızı bekliyorum ALLAH sizden ve sizin gibiler'den razı olsun.


Yayınlanmasında fayda görüyorsanız yayınlayabilirsiniz Hocam. Benimle ilgi tevsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Allah sıhhat versin. Allah sabır versin Hocam.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ferzan Hanım,


Kıymetli yavrum, canını dişine takacaksın. Ölümü göze alacaksın, herşeyden vazgeçeceksin. O Allah’ın belası nefis denilen canavarı ayaklarının altında çiğneyeceksin. Ne demek kocayla kavga etmek. Karıncaya bile saygı duyacaksın. Sen,  bir firavun olmuşsun, bana dua et diyorsun. Şunu iyi bil kendisine yardım etmeyene Allah da yardım etmez. Dua ile herşeyin halledileceğini sanmak aptallıktan başka birşey değildir. Tekrar söylüyorum. Canını dişine takacaksın. Ölüme bile “Ulan bana vız gelirsin” diyeceksin. Sonra hayatında yeni bir sayfa başlayacak. Bütün kainatı insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla Muhammedi bir aşkla kucaklayacaksın. Bütün insanlara çöpçüsüyle, hamalıyla, fahişesiyle saygı duyacaksın. Kendini o şehrin en kötü, en günahkar, en kaba, en saygısız insanı kabul edeceksin. Kocana sonsuz saygı göstereceksin. Ben Rana Hanımla kırkdört yıl evli kaldım. Ona bir tapmadığım kaldı. Hangi şerefsiz insanlar bu karı koca kavgalarını çıkarıyorlar. Evlilik demek karşı cinsten bir insanı ölesiye sevmek ve onun mutluluğu için gerekirse ölümü bile göze almak demektir. Be kırk dört yıl içerisinde bir kere Rana Hanım’ın ismini sert bir şekilde anmadım. Ona hitap edeceğim zaman ipek gibi bir sesle “Rana’cığım, Sultanım, Efendim” derdim. Sen de lütfen kocana öyle hitabet. Bu maili okuduktan sonra senin için yeni bir hayat başlasın. Firavunluk dönemi bitsin, sevgi dönemi başlasın.


Başarılı olacağına inanıyorum. Görebildiğim kadar sen çok iyi bir insansın. Çok güzel yönlerin var. Ama biraz da çevre seni bu hale getirmiş. Çevre dediğin de ne ki? Aptallar, geri zekalılar, ruhsuzlar, duygusuzlar, çam yarmaları. Boş ver bunlara yavrum. Bunlar insan bile değil. Sen gönlünü Allah’la, Peygamberle, Yunus’la, Mevlana ile doldur. Senin dostların onlar. Benim dostlarım onlar. Bizim dostlarımız onlar. Gerisini boş ver. Haydi yavrum, savaş başlıyor. Seni sevgiyle, özlemle, hasretle kucaklıyorum. Karşımda ilerinin Rabia Sultanını görür gibiyim.


Selam, sevgi ve saygı ile.


 


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]