Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bütün hayatın özü sadece sevmek ve sevilmek.
Gönderen : Gonca Gül Taner
Tarih : 8/11/2018 12:47:13 AM


.


Çok değerli büyüğüm,
Öncelikle hürmetle ellerinizden öperim.


Ben sevginin en büyük mucize olduğuna inanıyorum


Mevlana'nın dediği gibi insan sevgiyle bir damla iken deniz olabilir.



Mevlana,


"Birisinin kalbinde taht kurmak, sevgisini kazanmak istiyorsanız, öylesine sevmelisiniz ki, benliğinizi bırakıp adeta o olmalısınız" diye anlatır gerçek muhabbeti ve bütün insanları sevgiye davet eder:


Haydi şu benlikten kurtul, herkesle anlaş, herkesle hoş geçin. Sen kendine kaldıkça, bir habbesin, bir zerresin fakat herkesle birleştin, kaynaştın mı, bir ummansın, bir madensin! Bütün insanlarda aynı ruh vardır, hepsinde de aynı yağ bulunmaktadır. Dünya da çeşitli diller, çeşitli lügatler var, fakat hepsinin da anlamı birdir, çeşitli kaplara konan sular, kaplar birleşirler, bir su hâlinde akarlar. Tevhidin ne demek olduğunu anlar da, birliğe erersen, gönülden sözü, manasız düşünceleri söküp atarsan, can, mana gözü açık olanlara haberler gönderir, onlara gerçekleri söyler.


Bir katre olma, kendini deniz haline getir
Madem ki denizi özlüyorsun, katreliği yok et gitsin.



Peygamber Efendimiz “Kişi sevdiğinin dini üzeredir” buyurmuştur. Yani sevdiği insanın özelliklerinin kendisine de sineceğini, aksedeceğini bildirmiştir. İnsandaki sevgi, saygı, ilgi öyle bir iksirdir ki, Hak dostlarına yönelirse onlarla birlikte olabilir.



İbrahim Ethem bir gece rüyasında Cebrail aleyhisselamı elinde defterle görünce ;


- Nedir elindeki defter ey meleklerin sultanı? diye sorar


O da:


-Hak dostlarının adının yazılı olduğu defterdir, der.


- Bakar mısın , benim adım da Hak dostlarının yanında yazılı mı?


- Hayır der Cebrail, senin adın Hak dostlarının yanında değil.


Bunun üzerine İbrahim Ethem hemen teklifini yapar:


- Öyle ise, benim adımı da Hak dostlarının yanına yazın.Çünkü ben Hak dostlarını seviyorum, sevdiklerimle beraber olmak isterim. Peygamber Efendimiz “Kişi sevdiğiyle beraber olacaktır” buyurdu.


İbrahim Ethem’in ismi böylece sevdiği Hak dostlarının yanına yazılır, Hak dostlarıyla birlikte söylenir hale gelir,dünyada da ,ahirette de.



Kuran'da şöyle bildirilmektedir:


Allah'a ve Resul'e itaat eden kişilere gelince, bunlar, Allah'ın kendilerine nimet verdikleriyle beraberdirler. Peygamberlerle, hak dostlarıyla, şehitlerle, hayır ve barışı sevenlerle.Ne güzel dosttur bunlar!


Bu güzel dostlar aslında hep bizimle beraberler.Ellerine bize uzatmışlar,haydi bize katılın diye sesleniyorlar.Duyabilenlere ve onlarla beraber olanlara ne mutlu.



Bu güzel dostlardan biri olan değerli büyüğüme en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.



Gonca Gül Taner


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın Gonca Gül Taner,


Kıymetli yavrum, gönderdiğin maili on kere değil, yüz kere değil, bin kere okusak yine azdır. Mevlana’dan ne güzel bir seçme yapmışsın. Mevlana, sanki insanlık kültürünün özünü çıkartmış. Sitemizi muhteşem hediyeyle zenginleştirdiğin için sana ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah bin kere razı olsun.


Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]