Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çalışma hayatının kuralları.
Gönderen : Suna
Tarih : 8/13/2018 7:56:20 AM


.




Sevgili Büyügüm ve kiymetli Gönül Dostlari, efendim ben haftaya Allahin izni ile yeni bir ise, yeni bir is yerine basliyorum. Aslinda bu ise, cok begendigim, cok istedigim bir isyeri oldugundan degil , bütün aramalarima ragmen henüz daha iyi bir isyeri bulamadigim icin, basliyacagim. Malumuzun ekonomik durumlardan dolayi sabredip, calisip ekmegimizi cikarmamiz lazim. Sabri Babacigim, bu vesile ile isyerlerinde nasil basarili oluruz, nelere dikkat etmeliyiz, nelerden kacinmaliyiz? isyerimizi nasil cennet haline getirebiliriz, bizi aydinlatirmisiniz? Sizden ve tüm gönül dostlarindan ricam benim icin bir kerecik bile olsa dua edin, isyerim ve bütün calisanlarin isyerleri hayirlara vesile olsun. selam ve saygi ile suna not: bir gönül dostu arkadasimiz sigara ile ilgili soru yöneltmis, nacizane ben kendi okudugum ve tavsiye edebilecegim bir kitap ismi vermek istiyorum. Sigarayi Birakmanin Kolay Yolu "Allen Carr"


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Suna Hanım,


Kıymetli yavrum, önce işyerine zamanında gelip gitmeyi öğrenmek lazım. Hatta vaktinden beş altı dakika önce gidersek daha iyi olur. İkinci olarak iş yerinde herkese karşı saygılı ve mesafeli olmak gerekiyor. Kimseyle laubali olma, kimseye sırrını söyleme. Daima teyakkuz içinde ol. Birileri dost görünüp, sırrını öğrenir, onu sana karşı kullanmak isteyebilirler. Onların ağına düşme. Sonra çok tatsız olaylar olabilir. Paranı çok dikkatli harca. Tabir caizse kuruşu kuruşuna para harca. Daima öbür aya çok az da olsa bir miktar tasarrufun olsun. Kimseden borç isteme. Yerine göre kuru ekmek ye. Yerine göre aç yat. Ama sakın borç yapma. Onurundan çok şey kaybedersin.


İşyerinde siyasi konuları konuşma. Birileri ağzını ararsa sakın açık verme. Bil ki vereceğin bir açık seni ömür boyu tedirgin edebilir. Kimseye aile sırlarını açıklama. Mesai dışında mesleğinle ilgili kitaplar okumaya çalış. Her vesileyle kültürünü artırmaya gayret et. Kıyafetlerin bir hanımefendiye yakışacak şekilde olsun. Moda diye birtakım kepazeliklere müsaade etme. Çevreden kırık not alırsın. İlerde düzeltmek mümkün olmaz. Varsın başkaları klasik giyiniyor desin. Aman ne laubali kız, şırfıntının biri demesin. Görevini günü gününe yap. Bu günün işini yarına bırakma. Masan ve çekmecelerin daima temiz olsun. Masanın üstünde ya minicik bir saksıda çiçek, veya küçücük bir vazoda yerine göre taze, yerine göre yapma çiçek bulunsun. Büyük ressamların reprodüksiyonları kartpostal boyutunda satılıyor. Bazı kırtasiyecilerde var. Onlardan al, ve masana her gün bir tanesini koy. O senin günlük estetik gıdan olsun. Yine masanda ya bir velinin ya bir peygamberin, ya bir düşünürün, ya bir şairin güzel bir sözü olsun. Onu da her gün değiştir. O sana tahmin edemeyeceğin kadar güzel, ince estetik duygular kazandıracaktır. İşyerindeki büyüklerini de küçüklerini de aynı zerafet, edep, incelik ve saygı içinde selamla. Bunları yaptığın takdirde göreceksin ki işyerindeki pek çok insan sana sevgi ve saygı duyacak. Ben o şekilde hareket ettim. Ve çevremden hep sevgi, saygı ve iltifat gördüm.


Kıymetli yavrum, artık karar senin. Diyeceklerim bu kadar. Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]