Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kimin kuluyuz?
Gönderen : Sabri Babadan Sözler
Tarih : 8/23/2018 1:02:24 PM


.
KİMİN KULUYUZ?

"Bir gün bir veli zat sormus, “Dost kimdir?” Yine kendisi cevap vermis: “Dost Allah’tır, dost Resulullah Efendimiz'dir. Allah’ın ve Resul’ünün yolunda giden insandır”.

Bu asırda Allah, Peygamber yolunda yürümek kolay değil. Insana rızkını veren şu bu makam değil, Allah’tır. Düsüncelerimizi söylemekten korkmayalım.
Bugün birçok ana baba evlâtlarına kırılmasın diye tek söz söylemiyor. Nedir bu evlât, karı, koca dalkavukluğu? Hz. Insan olabilmek için sadece Allah’ın kulu olacağız. Kulun kulu olacaksak eğer evlâdımıza, eşimize dalkavukluk yapalım. Allah’ın yolunu seçtiysek helâk olacağımızı bilsek de doğru yoldan ayrılmayacağız.

“Önce inandım de, sonra dosdoğru ol”. Hud Suresinde Peygamber Efendimizin saçlarını ağartan Ayet. Allah’tan gerçekten korkan, hiçbir seyden korkmaz. Hem Allah’tan, hem kuldan korkmak olmaz. Kimse bizi sevmeyebilir, biz yine de doğruları söyleyeceğiz."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Sırları Ali Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]