Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ömür boyu unutulmayacak bir söz.
Gönderen : "Öğrenci"
Tarih : 8/24/2018 10:49:16 AM


.
Muhterem hocam ve tüm gönül dostlarına gönül dolusu sevgi ve selamlar...

Bugün yolda gördüğüm ve oldukça dikkatimi çeken bir kişi sürekli yoldan geçenlere selam veriyordu. İnsanlar deli olduğu düşüncesiyle yüzünü çeviriyor ve kaçmaya çalışıyordu. Bana da “merhaba” dedi. Ben de “merhaba” diye cevap verince, bana cebinden şeker çıkarıp verdi.Teşekkür edince, bir şeker daha vermek istedi, ben “Sağol başkalarına verirsin” deyince,”Hayır sen al” dedi “Bugün bir tek sen bana karşılık verdin” dedi ve gülerek uzaklaştı.

Bu olay beni oldukça düşündürdü ve yıllar önce okuduğum bir hikayeyi hatırlattı.

Bir zamanlar Anadolu'nun bir köyünde imamlık yapan ve kendini Allah yoluna adayan Osman Efendi isminde bir hoca yaşarmış. Osman Efendi sürekli Allah'a kendisini veli bir kuluyla karşılaştırması ve ilmini artırması için dua edermiş, fakat bir türlü bu duası kabul olmazmış. Bu köyde herkesin Deli Mehmet diye çağırdığı kendi halinde bir köylü varmış.Osman Efendi bir sabah yine aynı duaları ederek evinden çıkmış. Mehmet ile karşılaştığında hiç oralı olmadan yanından geçmiş. Bir anda arkasından atılan taş ile neye uğradığını şaşırmış. Ne oldu "Deli Mehmet" demiş. "Bana niye taş attın? " .

Mehmet "Ben sana kırgınım. Sen bana sürekli Deli Mehmet diyorsun" demiş. Osman Efendi "İyi de herkes sana Deli Mehmet diyor,ben deyince niye kızıyorsun" diye sormuş. Mehmet " Herkesin demesi önemli değil" demiş "Fakat sen Allah yolunda giden bir insansın, senin demen beni çok rahatsız ediyor."

Bir anda Osman Efendi'nin beyninde şimşekler çakmış. O anda hiç kimseyi küçük görmemesi gerektiğini ve Allah yolunda gitmenin tüm insanlara saygı göstermekten ve edepten geçtiğini anlamış. Osman Efendi o andan itibaren Mehmet'e büyük bir saygı göstermeye ve önünü ilikleyip yanından selam vererek geçmeye başlamış.

Bir gün hanımı ile yolda giderken Mehmet ile karşılaştıklarında yine selam verince hanımı "Efendi,sen bu deliye niye bu kadar saygı gösteriyorsun?" diye merakla sormuş. Osman Efendi: "Hanım o benim mürşidim" deyince, Hanımı

"İlahi Osman Efendi, hiç deliden mürşid mi olur ?" demiş. Osman Efendi cevap vermiş:

"Ne yaparsın hanım" demiş. "Allah akıllı adama akıllı mürşid gönderir, benim gibi adama da böyle mürşid gönderir."


Allah sürekli insanların kalbine fısıldıyor ve çeşitli yollarla bize ders vermeye çalışıyor.O sesi dinlememekte ısrar ettiğimizde ise bazen taş fırlatmak zorunda kalıyor.

Şimdi bir düşünelim ve kendi hayatımızda bize bazı şeyleri hatırlatmak için atılan taşlar olup olmadığını hatırlamaya çalışalım.

Eğer iyi bir öğrenci olabilirsek, çevremizdeki herkes iyi bir öğretmen olacaktır.

Saygı ve sevgilerimle

Öğrenci

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------------
Sayın "Öğrenci",

Kıymetli yavrum, yine öyle muhteşem bir mail göndermişsin ki okurken ürperdim. Hele en sona eklediğin cümle beni çok düşündürdü: “Eğer iyi bir öğrenci olabilirsek, çevremizdeki herkes iyi bir öğretmen olacaktır.”

Çiğdem kızımdan mailinin bir çıktısını istedim. Onu her gün okuyacağım.

Sevgili yavrum, seni çok seviyor, seninle iftihar ediyorum. Allah feyzini artırsın.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]