Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir öğretmene tavsiyeler.
Gönderen : Çiçek
Tarih : 8/24/2018 10:56:16 AM


.
Çok saygıdeğer büyüğüm, daha önceki mailimde öğretmenlik için Kpss ye girdiğimi, sınavımın istediğim gibi geçmediğini ve bu duruma çok üzüldüğümü sizinle paylaşmıştım. Efendim sınavdan 89 puan aldım ve çok şükür Rabbim atanmayı nasip etti. Allah izin verirse bayram tatili dönüşü Gümüşhane'ye gidip öğrencilerime kavuşacağım. İnanılmaz güzel bir heyecan içerisindeyim bu duygumu sizinle paylaşmak istedim. Ülkemin pırıl pırıl gençleri için elimden geleni yapmak istiyorum.



Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hürmetle ellerinizden öperim.



Hoşçakalın...


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------
Sayın Çiçek Hanım,

Kıymetli yavrum, öğretmenlik bence dünyanın en güzel, en muhteşem mesleği. Bütün mesele talebelerinle ilişkilerini güzel ayarlayabilmek. Ne fazla soğuk, ne fazla samimi. Ve mümkünse her dersin on dakikasını onlara hayat dersleri vermeye ayır. Bunları nerden öğreneceğim diyeceksin. Gönül Sohbetleri kitaplarını oku. Orada bir insana lazım olacak her şey var. Gece oku, gündüz talebelerine anlat. Talebelerinle yakından ilgilen. Hasta olanlarla, kompleksli olanlarla, boynu bükük olanlarla, tırnağını yiyenlerle özel olarak ilgilen. Sınıfa çok canlı, heyecanlı, aşk dolu olarak gir. İçindeki sevgiyi çocuklarına ver. Düşün ki onların çoğu ne evde ana babalarından, ne akrabalarından, ne komşularından sıcak, samimi, temiz bir sevgi görmüyorlar. Talebelerine vereceğin en güzel duygu sevgi olsun. Yunus Emre’nin “Sev, sevil” sözünü her gün tekrarla. Şu anda hepimiz ama hepimiz sıcacık bir sevginin, minicik bir ilginin özlemi içindeyiz. İşte böyle yavrum. Sana başarılar diliyorum. Sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]