Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her an daha iyiye, daha güzele gitmenin aşkı, heyecanı içinde olalım.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 9/7/2018 4:05:52 PM


.


SABRİ BABA'DAN CUMA MEKTUBU
HEP DAHA İYİYE, DAHA GÜZELE GİTMENİN AŞKI, HEYECANI İÇİNDE OLALIM
Kıymetli yavrum,
Yaşadığımız sürece hep bir yarış içinde olacağız. İyinin, doğrunun, güzel olanın, estetik olanın, ince ve zarif olanın peşinden gideceğiz. Her günümüz bir öncekine göre biraz daha iyi, biraz daha mükemmel olacak. Peygamberimiz’in “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” sözünü hiç unutmayacağız. İç dünyamızı arıtma, tasfiye etme, güzelleştirme yolunda olanca gücümüzle, aşkla, inançla hareket edeceğiz.



Hayat güzel, çok güzel, inanılmayacak kadar, akla sığdırılamayacak kadar güzel. Ne olur bu güzellikleri, bu meleklerden gelen ışınları bir takım negatif insanların negatif sözleri ve hareketleriyle karartmayalım. Şuna emin olalım ki o negatif insanlar da hayat sahnesinde kendi rollerini oynuyorlar. Bir tiyatro eseri sahneye konulurken rejisör rol dağıtımı yapıyor. O andan itibaren herkesin görevi rolünü en iyi oynamaya çalışmak. Negatif insanlar da hayat sahnesinde kendi rollerini oynayacaklar, bunda hayret edilecek hiçbir şey yok ki. Önemli olan oyunun inceliğinin bilincine varıp, “oyuna gelmemek”. Herkes bildiğini yapacak. Hangi tecelllinin mazharı ise onda o zuhura gelecek. Bize düşen görev şu şunu yaptı, bu bunu söyledi gibi mahalle karısı dedikodularıyla vakit geçirmemek, her an daha iyiye, dahale güzele gitmenin aşkı, vecdi, heyecanı ve güzelliği içinde yeni ufuklara kanat açmak. Kudsi Hadiste Cenab-ı Hak, “Kulum bana bir adım gelirse, Ben ona on adım giderim” buyuruyor. Bu muhteşem müjde ortada iken kaybedilecek zamanımız yok, boşa geçirilecek bir tek dakikamız yok. Hedef tek, gaye müşterek.


Kıymetli yavrum, Allah bu yolda süratle ilerlemeyi sana da, memleketimin bütün insanlarına da nasip etsin. Parolamız ileri, daha ileri, daha ileri olsun. Durumu bir tek gün aksatmadan bir bayrak yarışı gibi telakki edelim ve çalışalım, çok çalışalım, deliler gibi, çılgınlar gibi çalışalım. Şunu iyi bilelim ki Kuran-ı Kerim de buyrulduğu gibi “İnsan için kendi çalıştığından başka daha güzel hiçbir şey yoktur”.
Kıymetli yavrum,selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]