Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Feyiz ve neşeniz çok olsun.
Gönderen : "Mayıs"
Tarih : 9/13/2018 12:08:47 AM


.



Saygıdeğer Hocam, Canım Babam ve birbirinden değerli gönül dostları ailem hepinizi ayrı ayrı sevgi ve saygıyla selamlıyor,kucak dolusu dualar gönderiyorum güzel İstanbul'dan.





Hava bugün kapalı ama güzel. Allah’ıma binlerce kere şükürler olsun ki nicedir her havanın güzel olduğunu idrak edebiliyorum. Güneşi görmek muhteşem ama diğer halleri de gökyüzünün bir o kadar muhteşemmiş, anımsadım. Çocukken yağmuru çok severdim. Hele sınıfta ders dinlerken yağmur başladı mı içimi tarifsiz ve nedensiz bir mutluluk kaplardı. Her şey gözüme güzel ve doğru gelirdi o zaman. Bir de yine okulumuzun yakınından ezan sesi gelirdi beni alıp alıp bir yerlere götüren. Zaman donacak kadar güzel dedirten rahmetli Necip Fazıl'ın olağanüstü dizesi ile. Beni manevi neşe ile dolduran o ezanın peşindeyim hala. Bu mektup öncellikle bir teşekkür mektubu esasında Sabri Babam. Yönünü, duyarlılığını,yaşama isteğini kaybetmiş birinden Allah'ın izniyle sigara ve içkiye tövbe etmiş, panik atak teşhisini namazlarla niyazlarla şükür duygusuyla, sizin en güzel anlatımınızla nur gelince karanlıklar gider şeklinde atlatmış bir kızınızım. Bana o süreçte çok yol gösterdiniz ve aslanlar gibi olacaksın dediniz. Nadir de olsa kapımı çalmaya yelteniyor bazen ama çok kötü kovalıyorum artık onu efendim. Allah razı olsun babacığım. Şükürler olsun Rabbime. Bir karınca çalışkanlığıyla olmasa da en azından onun adımlarıyla ilerlemeye çalışıyorum. Adam olmaya çalışıyorum, adam olmaya niyetliyim efendim. Nasip olur inşallah. Bazen durduk yere kafamdan düşünceler geçiyor bakıyorum yine birilerinde kusurlar bulmaya başlamışım. Tövbe ile kendime dönüyorum. Her vesileyle her olayda tam ballandıra ballandıra yorum yapıp yapılmış olanları dinlemeye hazırlanırken kul hakkı geliyor aklıma. Bir de üzerine çok mu mükemmelsin, sütten çıkma ak kaşık mısın sen? diye kendime sorunca efendim inanın insanın hiçbir kimse için yorum yapası kimseyi kınayası gelmiyor. Başını gövdesine almış bir köpekçik misali pısıp utancımla kala kalıyorum. Son günlerde dilimde mısralar dolaşıyor. Sahi bu kadar mı güzelmiş şiirler? Okudukça okuyasım geliyor susamış dudaklarıma ve gönlüme yetmiyor doyamıyorum.





Sonsuzluk kervanı, istemem azat.





Köleniz olmakmış gerçek hürriyet.





Ölmezi bulmaksa biricik niyet.





Bastığınız yerde ebedi hasat.





Sonsuzluk kervanı, istemem azat.





Canım efendim insanın kendi içine dalıp dalıp kendinle ilgili neler neler buluyor olması harika. Adına yaşam denen bu yolculuk muhteşem zaten lakin içimizden her zaman inci çıkmıyor ki. İslamda şuur altı temizliği var diye yazmıştınız kıymetli kitabınızda. İçimizden çıkan topak olmuş kirleri, çamurlu suları ne yapmalı efendim? Ben yine sizin nur gelince karanlıklar gider sözünüzü uygulamaya çalışıyorum. Yani kendimizle ilgili bir olumsuzluk keşfettik. Tövbe etmemiz gerekiyorsa nasuh tövbemizi ettik. Artık gerisi kendimizi güzelliklere adamakta. Bu bir mısra olur, güzel bir kedinin inanılmaz beyazlıktaki gıdısını okşamak olur, sesimizi eğitmek için yüksek sesle bir bölüm Gönül Sohbetleri okumak olur, hiç olmadığımız kadar özenli bir şekilde pijamımızı katlamak olur, ufacık da olsa birine iyilik yapmak olur vb... Her anımızı öyle bir geçireceğiz ki içimizden çıkarttığımız pislik bir daha bize yaklaşmaya cesaret edemesin. Acaba doğru mu düşünüyorum efendim? Ben sizi çok sevdim Sabri Babacığım. Her gün ama her gün kaç kere aklıma ve gönlüme düşüyorsunuz bilemiyorum. Fiziksel olarak sizinle hiç karşılaşmadım. Ama dualarımdasınız. Rabbimin bir gün sizin o pamuk ellerinizden öptüreceğini ümit ediyorum. Buna canı gönülden inanıyorum. Yaralı gönüllere verdiğiniz o şifanın kat be kat fazlasının Cenab-ı Hak tarafından size verilmesini niyaz eder, hürmetle ellerinizden öperim. Bu vesileyle hepimizin İnşallah kinleri, dargınlıkları ve aç gözlülükleri eski yılda bıraktığımız sadece güzellikleri yanımıza alıp edebi de başımıza taç yaptığımız sağlıklı ve huzurlu sadece Allah rızası için hareket ettiğimiz bir yıl geçirmemizi dilerim. Sizi çok seven Mayıs










--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Mayıs,





Kıymetli yavrum, binbir incelik, güzellik ve zarafet dolu mailini heyecanla okudum. Sana çok teşekkür ediyorum güzel iltifatların için. Yazdıklarına tamamen katılıyorum, Allah’tan daha nice feyizler ve güzellikler diliyorum.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]