Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tevhid nedir?
Gönderen : Sabri Babadan Tanım
Tarih : 9/17/2018 12:35:02 AM


.


TEVHİD NEDİR?
Soru-Cevap
—Efendim, tevhid, üzerinde çok konuşulmasına rağmen çok iyi anlaşılmayan bir kavram. Tevhid nedir, tevhide ulaşmanın yolları nelerdir?


Sabri Tandoğan Efendi Hz: Kıymetli yavrum, tevhidin lügat manası ‘birlemek’ demektir. Tevhit, madde ile manâ, dünya ile ahiret, kadın ile erkek, din ile ilim, ruh ile beden arasında kurulan en güzel sentezdir. Bu senteze ulaşmadıkça, ne bir ferdin, ne bir ailenin, ne de bir toplumun, mutlu, huzurlu olmasına imkân yoktur. İnsanoğlu yeryüzündeki bütün insanları, hayvanları, bitkileri, eşya ve cemadatı Muhammedî bir aşkla kucaklamadıkça, yeryüzündeki her zerreye, edep ve saygıyla bakmadıkça tevhide ulaşamaz. Tevhit ilmi sadece kitaplardan öğrenilemez. Bir insandan tahsil edilir. O kimse tevhit yolunda ilerledikçe, hayat anlam kazanmaya, güzelleşmeye başlar. O kimse yavaş yavaş, huzurun ve mutluluğun kendisi olur. Günümüz insanları her gün yeni olaylarla, yeni haberlerle modern heykel sanatındaki mobiller gibi sarsılmaktadır. Bir türlü dengesini bulamamaktadır. Ancak tevhide ulaşanlar olaylara objektif bakarak onları bilimsel açıdan değerlendirir. Sükûnetini bozmaz. Başka türlü bu çağda huzura ve mutluluğa ulaşamayız. Aslında mutlu olmak herkesin hakkı. Yedi milyar insan bizim kardeşimiz. Ama onlara tevhit açısından bakmadığımız sürece, bir türlü özlediğimiz rahata ve huzura kavuşamayız.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]