Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Bir büyük oyun kardaş yaşamak dediğin, beni ya sevmeli, ya öldürmeli”
Gönderen : Leyla Şahingiray
Tarih : 9/20/2018 9:04:11 AM


.


Çok saygıdeğer Sabri Bey Hocam, selam ve sevgilerimi sunmak isterim. Allah benim gönlüme sevginizi düşürdüğü için binlerce şükürler olsun! Çok değerli büyüğüm,daha önce de size yazmıştım ve kalbimi çok rahatlatmıştınız. İyi ki bu dünyada sizler gibi güzel insanlar var, ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN!


Değerli büyüğüm, size yine başım sıkışınca yazıyorum, sorunlar hayatın tadı tuzu ama biraz fazla olunca işin içinden çıkamaz oluyorum. Eşim iş yüzünden sürekli yurt dışına yada şehir dışına çıkıyor tam bi aile düzenimiz olmuyor. 3 yaşında bir de kızımız var. Ben doğum yapmadan biraz önce benim ailemle aynı binaya taşındık. Eşim de genellikle olmadığı için sadece yatmak için kendi evimize gidiyorum! yani kızımla ben annemler de duruyoruz. Daha önceden kızıma annem bakıyordu ama şu an dizlerinden rahatsız olduğu için fizik tedaviye başladı. Annem hastalanınca kızımı kreşe verdik. Benim işyerimin kreşi yürüyerek 10 dakika mesafesi var. Arayınca hemen gidebiliyorum.Ama Hocam,sıkıntı büyük. Kızım kreşe gitmek istemiyor, sürekli ağlıyor. Orda da hiçbir şeye katılmıyormuş. Yemek yemiyor, su içmiyor,uyumuyor, çişini yapmıyor ve yapılan hiçbir faaliyete katılmıyormuş. Hatta dün ilk defa altına yapmış orada! Sonunda aradılar çok ağlıyor gelin alın dediler. Bizi dinlemiyor diyor kreştekiler, sürekli ağlıyormuş! Ama gelin bana sorun bir de, onu bırakırken anne baba lütfen beni bırakmayın diye ağlıyor ve ordada neden beni buraya bıraktınız diye ağlıyormuş! Biz evde bunları hep anlatın diyorlar, biz de ne gerekiyorsa anlatıyoruz ama 15 gündür ilerlemek değil aksine geriliyoruz. Size yazarken bile şimdi aradılar yine gelin alın diye! Babası almaya gitti şimdi de! Daha uzun kalamıyor işte. Bir taraf annem, bir taraf yavrum, bir taraf eşim, bir taraf işim! Ben ne yapayım bilmiyorum değerli büyüğüm, dualar ediyorum! Kitaplarınızı okuyordum ama onu bile okuyamıyorum! Kafamı toparlayamıyorum ne olur yardım edin! Allah rızası için bana yardımcı olun! Pes etmek üzereyim artık!


Saygı ve sevgiyle kalın! ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN!


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------------------


Sayın Leyla Şahingiray,


Kıymetli yavrum, gerçekten zor durumdasın. Seni anlıyorum. Istırabını paylaşıyorum. Ama gene de yapılacak bazı işler var. Önce kreşi değiştirseniz. İkinci olarak çocuğunuzla edeple, sevgiyle, saygıyla bir büyük insanla konuşur gibi konuşsanız, “Bak yavrum,” deseniz, “ben ekmek parası kazanmak için işe gidiyorum. Anneannen hasta. Doktora tedaviye gidiyor. Bizim yerimizde olsan sen ne yaparsın? Bizim yapacağımız başka bir şey varsa lütfen söyle. Senin de bu durumda bize yardımcı olman gerekmez mi? Ben işe gitmezsem sen aç kalacaksın. Lütfen yavrum anlayış göster. Beraber bu meseleyi halledelim.” Bütün bu çarelere rağmen hala kızınızın sorunları devam ediyorsa ben sizin yerinizde olsam işimi terkederim, çocuğumla meşgul olurum. Babanın kazancı az bile olsa sizin göstereceğiniz sevgi, ilgi, şefkat, yakınlık o çocuğun sorunlarını halleder. Bazı çocukların sevgiye ihtiyacı o kadar fazla ki bazı kreşlerde çocuklar itiliyor, kakılıyor, sevgi yüzü görmüyorlar. Gülten Akın bir şiirinde:



“Bir büyük oyun kardaş yaşamak dediğin


Beni ya sevmeli, ya öldürmeli”



diyor. Ben de Gülten Akın gibi düşünüyorum. Ben sevgisiz yaşayamam. Benim bu yaşta ekmekten, sudan daha fazla sevgiye ihtiyacım var. Çevremden sevgi görmezsem ben yaşayamam. Sizin çocuğunuzun yerinde ben olsaydım aynı reaksiyonları gösterirdim. Lütfen olaya çağdaşcılık gözüyle, Türkan Saylan’ların gözüyle bakmayın. Hayat demek sevgi demektir. Sevginin olmadığı yerde hayat yoktur.


Bu çocuğun gösterdiği davranışları ben hiç yadırgamıyorum. Onun yerinde ben olsam aynı davranışları gösterirdim. Lütfen işinizden ayrılın. Parasının Allah belasını versin. Bu çocuk çok hassas, çok ince ruhlu. Onun sevgiye ihtiyacı var, okşanmaya ihtiyacı var. O kreşteki Allah’sız bazı karılar bunu ne bilecekler?


Durum böyle yavrum. Belki bana kızacaksın. Belki küfredeceksin. Ama realite bu.


Aksi takdirde bu hassas çocuk yaşamaktansa ölümü tercih edebilir. Ona da yazık değil mi?


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]