Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgiyle, saygıyla, edeple, incelikle açılamayacak kapı yoktur.
Gönderen : S.
Tarih : 9/20/2018 9:50:10 AM


.


Değerli Büyüğüm, Bir devlet dairesinde çalışıyorum, amirlerimiz 3-4 senede bir yenileniyor, eskiler tayinle gidiyor yeni amirler geliyor. Daha görevine başlamadan nasıl bir huyu vardır haberi geliyor. Şu an benim bulunduğum kısma da bir tane tayin varmış, eşi bulunduğum şehirde üst makam sahibi. söylentiye göre huysuz ters bir kişiliği var diyorlar. Kaç yıllık devlet memuruyum. Hep iyi amirlerle çalıştık, görevimizi suistimal etmedik ama huysuz kişilerle çalışmak bir ömür törpüsü. Çünkü burada önceden çalışan bir amir vardı, personeline yapmadığı hakaret kalmamıştı. Tayin olup gidince herkes şükrolsun Allaha dedi. Şimdi korkum bu yeni gelecek amirinde böyle olabileceği yönünde. Eğer böyle bir kişiliği varsa nasıl davranmalıyım. Allah herşeyin hayırlısını versin. Hürmetle ellerinizden öpüyor tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağlık, huzur, afiyet dolu günler dilerim.





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
______________________________________________


Sayın S.,


Kıymetli yavrum, Resulullah Efendimiz’in bir Hadisi Şerifi var: “Başınıza kulağı küpeli bir Habeş bile emir olarak gelse siz ona hürmette kusur etmeyin.” buyuruyor.


Değerli yavrum, gelen amirden bize ne? Biz sade ona değil, yedi milyar insana karşı da saygı dolu, sevgi dolu olmak durumundayız. Ben, devlete 39 yıl hizmet ettim. Hiçbir amirimle en ufak bir şekilde tartışmadım. Onlara karşı en ufak bir saygısızlıkta bulunmadım. 39 yıl bir kere dahi olsa görevime geç gelmedim. Her sabah kapıdan Besmeleyle girer, gerek benim, gerek arkadaşlarımın hayırlı bir gün geçirmeleri için Allah’a dua ederdim. Tek düşüncem önümdeki o günkü işim neyse gücüm nispetinde onu en iyi yapmaktı. Yıllar böyle geçti. Tertemiz başladım, tertemiz bitirdim. Emekli olduğum saatten itibaren yeni bir hayatım başladı. Televizyon konuşmalarıyla, siteye gelen sorulara cevaplarla, konferanslarımla, Hak—Ses dergisindeki yazılarımla, telefonla gelen sorularla, özel görüşme istekleriyle ve çıkardığım kitaplarla yeni görevim devam ediyor, sonsuz şükürler olsun.


Durum bundan ibaret yavrum. Sakın amir gelmeden evvel estirilen havaya, söylentilere, dedikodulara hiç aldırış etme. Bunlar hep önyargılardan ibaret. Ne demek amirin huyu nasıl? Bana ne kardeşim, nasıl olursa olsun. Benim görevim işimi en iyi yapmak, amirime ve çalışma arkadaşlarıma saygı göstermek. Durum bundan ibaret.


Sevgili yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]