Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gençlik hatıraları.
Gönderen : Fatmagül
Tarih : 9/21/2018 10:51:47 AM


.


Merhaba Efendim,


Sonsuz saygı ve hürmetle ellerinizden öpüyorum... Bügün Mesaj tv de yayınlanan insana şevk veren sohbetiniz için çok teşekkür ederim. İnsanı uyuşukluktan, tembellikten kurtaran,yaşama sevinci veren sohbetinizden sonra, güne daha dinamik enerji dolu devam ediyorum. Allah sizden razı olsun.


Liseli bir genç kızken,bir defterim vardı.Hoşuma giden sözleri , şiirleri, yazıları oraya yazar, sonra onları defalarca okurdum.


O defterimi kaybettim. Ama orada yazılanların çoğu aklımda. Bir kaçını aklımda kaldığı kadarı ile sizinle paylaşmak istiyorum.


İYİ İNSANLARA OLAN İHTİYAÇ


Gözlerini aç...Ve biraz zamana, biraz dostluğa,


biraz arkadaşlığa ihtiyacı olan birini ara bul....


Belki o yalnız kalmış biridir, belki o yaşamaktan usanmış,kırılmış biridir...Ya da boş bir gecesini ona verecek gönüllere ihtiyacı vardır... Sen onlara bir şey olabilirsin. O bir ihtiyar veya bir çocuk olabilir.


Kim..! insan denilen, o paha biçilmez heyecan ve enerji kaynağının yapmaya muktedir olduğu şeyleri bilir...Her köşe ve bucakta ona ihtiyaç vardır...


Ve benim için ,şiirsel güzellikte bir yazı daha.


Senin gözlerin daima güler... Senin sözlerin sevgi doludur...Kimi vakit, ak güvercinler gibi kanat çırparsın gökyüzünde.... Kimsesiz ve yalnız insanlara merhem olursun... Senin yanında ,renk renk çiçekler açar... Mehtap bir başka renge bürünür... Senin yanında bir başka hissederim kendimi... Çünkü sen , yüreğimde canım, belleğimde bir bütünsün...


Efendim....saygıların, sevgilerin en sonsuzu ile...Allah'a emanet olun....


FATMAGÜL


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
______________________________________________________


Sayın Fatmagül Hanım,


İnsanın gençlik hatıraları ne güzeldir. O zaman sanki ağaçlar daha yeşil, gökyüzü daha mavidir. O zaman okunanlar insanı daha bir etkiler. Önemli olan her günü birbirinden daha güzel, daha dolu dolu yaşayabilmektir. Gençliği hayatın mazide kalan bir dönemi olarak kabul etmek bana yanlış gibi geliyor. İnsanoğlu güzellikler karşısında ürperebildiği, heyecan duyabildiği, her sabaha yepyeni ümitler, heyecanlar, aşklarla başladığı sürece kaç yaşında olursa olsun gençtir. Picasso en güzel resimlerini doksan yaşından sonra verdi. Geothe Faust’u seksen yaşından sonra yazdı. Pablo Sazals yüz yaşından sonra senfoni orkestrası yönetti. Bizim Ankara’daki Sevgili Azize Annemiz doksan yedi yaşında. Sohbetine doyum olmuyor. Okuduğu ilahilerle insanlar kendinden geçiyor. Bütün mes’ele sevmek devam eden en güzel huyum diyerek hayata, sanata, ilime dört elle sarılabilmektir. Bütün bunların da temelinde insan sevgisi vardır. Kalbinde insan sevgisi olmayan kimseler en büyük servetlere sahip de olsalar, en üst düzeyde makamlara da gelseler yine de onlara yaşıyor diyemeyiz. Şair, ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu “İnsan, alemde hayal ettiği müddetçe yaşamaz, aziz şair, insan alemde insanları sevdiği müddetçe yaşar” diyor. İçimizdeki sevgiyi hergün, her saat, her dakika biraz daha artıralım, büyütelim, güzelleştirelim. Öyle bir an yaşayalım ki bütün kainatı tek istisna olmadan insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla Muhammedi bir aşkla kucaklayalım ve biz de Yunus Emre gibi “Aşk gelicek cümle eksikler biter”, “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diyelim. Bütün ömrün her gün biraz daha çoğalan sevgilerle dolsun kıymetli yavrum. Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]