Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Evlilik bir edeptir, inceliktir, bir güzelliktir.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 10/1/2018 11:25:35 AM


.


SABRİ BABADAN SELAM VAR
EVLİLİK BİR EDEPTİR, İNCELİKTİR, BİR GÜZELLİKTİR
Kıymetli yavrum,
Eski Türk toplumunda kadınla erkek düğünden sonra beraber olmadan önce birbilerine ibrikle su döker, abdest almalarına yardımcı olurlar, sonra birlikte iki rekat namaz kılarlarmış. Bu o kadar önemli ki. Çünkü o anda duygular çok hasaslaşıyor, çok iyi çalışıyor. Bu şekilde olunca birbirlerine daha edeple, daha saygıyla yaklaşıyorlar, iki hayvan gibi değil. Bugün ise gelinle damadın tek düşünceleri cinsellik oluyor ama sonra bundan da hiçbir zevk alamıyorlar. İsteyen anket yapsın. Evlendiği zaman ilk defa beraber olmaktan mutlu olan kadınların son derece az olduğu ortaya konmuş bir realitedir. Çünkü kadın erkeğe göre çok daha hassas. Kadın o kaba davranışlardan kırılıyor, inciniyor. Hiçbir güzellik yaşayamıyor. Mesela bugün ilk beraberlik korkusunu benden başka tedavi edecek kimse yok. Psikologlar işi hep ilaçla tedavi etmek istiyor. Oysa insan ruhunun beklentileri var, özlemleri var.



Mesela bazı erkekler ilk beraberliklerinde çok heyecanlanıyorlar. Bunun üzerine bazen kadın alay ederek, “Sen,” diyor “yarın en iyisi git kendine bir etek al, giy”... Adamın bunun üzerine kafası iyice bozuluyor ve eline geçeni kadına saplıyor. Halbuki kadın öyle diyeceğine “Aman sevgilim, boşver, ikimiz de yorgunuz, gel koluma uzan, biraz dinlenelim” dese o cinayet işlenmeyecek. Yani onu uykuya, istirahate davet etse herşey kendiliğinden hallolacak. Ama ne kadın erkeğin, ne de erkek kadının psikolojisinden anlıyor. İki taraf da karşı tarafı parçalamaya hazır bir hayvan gibi oluyor maalesef.


Mesela yıllar önce Amerika’da çok güzel, hanımefendi, beyefendi genç kızlar, erkekler bir dernek kurmuşlar. Çok zarif, kibar genç insanlar bunlar. Onlar diyorlar ki insan hayatında cinsellik hiç önemli değil. Ve evliklerinde bunu esas alıyorlar. Ben de aynı kanaatteyim. Eğer bir kadınla bir erkek arasında ille çocuk yapma fikri yoksa o zaman ben de o Amerikalı dernek mensupları gibi düşünüyorum.


Eğer bir hanım evlendiği erkekte aradığı özellikleri bulmuşsa, o kimse aklı başında, zarif, kibar, edepli, saygılı bir kimse ise cinsellik olmadan da pekala o evlilik yürüyebilir. Evlilik bir edeptir, inceliktir, bir güzelliktir.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]