Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ölüm diye bir şey yok bu ummanda...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/5/2018 7:19:43 AM


.


SABRİ BABA'DAN MEKTUP
ÖLÜM DİYE BİR ŞEY YOK BU UMMANDA...


Kıymetli yavrum,


“Ölüm diye bir şey yok bu ummanda
Umutsuzluk da yok, hüzün de, kaygı da
Bu umman sonsuz aşk ve sevgi dolu
İyiliğin, cömertliğin ummanı bu…”



diyor Mevlânâ. Her şey bir aşk haline dönüşmeli, aşksız bir ânımız geçmemelidir. İnsan bazen mânâ yolunda öyle arınıyor, temizleniyor, yüceliyor ki, yemek pişirmek bile bir aşk hâlini alıyor. Yaptığı yemekle, doğadaki enerjinin, sevdiği insanın vü­cudunda ebediyete kadar devam edeceğini düşünüyor. Biliyor ki, yalnız malzemeleri tencereye koymak yeterli değildir. O malzemenin yanı sıra içimizdeki sevgi, saygı, edep, incelik, zarâfet de, okuduğumuz dualarla, ilâhilerle, kalbimizdeki en gü­zel duygularla tencerede yer almalıdır. İşte o zaman yemek pişirmek de bir aşk olur, o yemeği yiyene de şifâ olur, nur olur. Aşksız geçen her an, telâfisi mümkün olmayan bir kayıptır. Önemli olan, hayatı her an yeniden kazanmaktır. Ârif olanlar, kâmil olanlar, taklit etmeden uyumlu olurlar. Onlar her zaman berrak düşünceli ve yumuşak huyludurlar. Ham ve çiğ olanlar her zaman sinirlidirler. Kendini düzeltemeyenler, belli bir düzeye gelemeyenler, başkalarını nasıl yola getirebilirler?


Unutmayalım, yakındakiler hoşnutsa, uzaktakiler de gelirler. Akıllı isen, kendinden küçüklerden öğrenmekten, onlara soru sormaktan çekinme. Hırs besleme, kimseyi kınama, yargılama, tartışma. Ancak aptal olanlar hayatlarını münakaşa ile geçirirler.


Hiçbir şeyde acele etme. “Acele şeytandır.” buyuruyor Kâinatın Efendisi Resulullah Aleyhisselatü Vesselam. Her işini zevkle, heyecanla, aşkla yap. Haz al işinden. Keyifle yapılmayan işten hayır gelmez. Yaşamının her ânını, bir şiir haline getir. Yunus “Aşk gelicek cümle eksikler biter” diyor. Bir yerlere varma telâşı içinde olmak yerine, yaptığın işin, yaşadığın ânın tadını çıkara çıkara yaşa. Elinin değdiği her nesneye, içindeki aşktan ver. Madem ki, her zer­reden zikreden Allah’tır; elinin değdiği yerde gül bitsin. Çıktığın merdiveni bile ayak ucunla okşa, “Seviyoruz, seviliyoruz, gü­zelliğimiz bu yüzden” de. Güzellik sadelikte, doğallıkta, içten­liktedir. Ver, hep ver. Sürekli ver. Resulullah Efendimiz, “Veren el, alan elden hayırlıdır” buyuruyor. Hep almayı düşünenler, ruhen tekâmül edememiş, basit, ilkel, geri insanlardır. İnsan, verdikçe güzelleşir, yücelir, büyür.


Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]