Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Şekilden öze inelim.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/8/2018 11:26:52 AM


.


SABRİ BABADAN MEKTUP VAR
ŞEKİLDEN ÖZE İNELİM
Kıymetli yavrum,
Yıllarca önceydi, Etlik’ten dönüyordum. Bir büyüğümü ziya­rete gitmiştim. Dolmuşta önümdeki iki kişi, aralarında konuşu­yorlardı. Biri diğerine, “Bu iş de tamam oldu, artık görevimi yap­tım, oğlumu da, kızımı da Kur’an kursuna yazdırdım. Bir baba olarak görevimi yaptım, bitirdim, huzur içindeyim.” diyordu. İki arkadaş arasındaki konuşma, bu minvâl üzere devam etti. Bu mesele, beni yıllarca düşündürdü. Çocuklarını Kur’an kursuna yazdırmakla görevlerinin bittiğini sanan bu babanın mantalitesi, sanırım yaşadığım sürece de beni meşgul edecek, düşündü­recek.



Pek çok insan var ki, işin kolayına gidiyor, işi kolay tara­fından alıyor. Din, mâneviyat, bir aşk, bir heyecan, bir güzellik sorunu iken, birkaç şeklin, kuralın, formalitenin içine hapsedi­veriyorlar o cânım, o güzelim duyguları... Tıpkı bir insanın, bü­tün hayatının bir tek boyuta irca edilmesi gibi. Oysa din de, insan da, çok yönlü, çok boyutlu, çok geniş eksenli realiteler.


Bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vessselam: “İçinizde öyle oruç tutanlar var ki, bütün kazançları, sabahtan ak­şama kadar aç kalmaktır” buyuruyor. Belki bir kimse, sahur zamanıyla iftar zamanı arasında bir şey yememiş içmemiş ola­bilir, ama orucun mânevi şartları yerine getirilmemişse, o şahıs karnım acıktı diye önüne gelene çatmışsa, sürekli olarak en yakınlarının bile kalbini kırmışsa, harama bakmışsa, haram ye­mişse, dedikodu yapmışsa, o oruç ne dereceye kadar sağ­lamdır, makbuldür. Dinin sadece zâhiriyle yetinenler, bâtını üze­rinde kafa yorup, onu bütün incelikleriyle anlamaya, kavramaya, yaşamaya çalışmayanlar, ne dereceye kadar mânevi hayatın güzelliklerini hissedebilirler.
Selam, saygı ve sevgi ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]