Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İyi bilelim ki Hadis-i Şerifler Kur’an-ı Kerim’in en güzel yorumudur.
Gönderen : "Emekli"
Tarih : 10/16/2018 9:45:31 PM


.


Saygıdeğer hocam Sabri Tandoğan Bey Merhaba.



Sayın hocam izin verirseniz size 3 sorum olacak.



1- Nisa suresinin 102 ve Hud suresinin 114 ayetlerine bakarsak, orada Namazlarının günde 2 şer rekatten 3 vakit olduğunu görürüz. Sizce Namaz 3 vakit mi, yoksa 5 vakit mi?. 5 Vakitse, neye göre 5 vakit bunu izah edebilir misiniz.



2-Hz. Resulullah (SAV) efendimizden rivayet olunduğu söylenen hadisler, Hz. Peygamberin vefatından 200 sene sonra kaleme alındığı söyleniyor. Benim bildiğim kadarıyla Hz. Resulullah hadis yazımını yasaklamıştır. Muaviye zamanında kaleme alınan bu Hadislere itibar etmeden, kendimize Kuranı rehber edinmiş olsak, yanlış mı yapmış oluruz. Doğru hadislerin yanında yanlış olanlar da var, yani çöple saman birbirine girmiştir.



3- Şefahatın tümden ALLAH’a ait olduğu Kuranda bildiriliyor. Hz. Resulullah efendimizden şefahat dilemek şirk değil mi? Vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. Şimdiden



Teşekkür ederim. ALLAH'a emanet olun.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Emekli”,


1-) Kıymetli yavrum, birtakım yavşak ağızlı, ukala, dangalak yaratıkların sözleriyle soru sorman beni çok üzdü. Bu it sürüsü yüzünden Ramazanda televizyon açamıyorum. Her Ramazan bir halt uyduruyorlar. Allah belalarını versin inşallah. Lanet olsun. Bu Ramazanda iğrenç kafalarını teravih namazına takmışlar. Ulan Allah’ın belaları, asırlarca benim ninenlerim, dedelerim teravih namazı kıldılar da, birbirlerinin kandillerini kutladılar da ne kaybettiler? Bunlar çıldırtır adamı. Şimdi sen de onların ağzına bakarak ahkam kesiyorsun.


Değerli kardeşim, sevgili emeklim, benim Peygamberim nasıl namaz kılmışsa ben de öyle hareket ederim. Artık bunu öğrenelim. Bu yavşak adamların rezil fikirlerinden kurtulalım. Peygamberimizin yolunda gidelim. Peygamberimizin bir Hadisi dünyadaki bütün kitaplardan daha kıymetlidir. Dünyanın en büyük Batılı sanat eleştirmenlerince dünyanın en büyük romancısı kabul edilen Tolstoy, bir Hadis okuyor, sonra secde edip, Müslüman oluyor. Ne olur kardeşim, çok rica ediyorum, Allah aşkına, Kur’an aşkına bu nadanların yolundan gitme. Onları okuma. Onların kitaplarını çöpe at. Sen, Peygamberimizin güzeller güzeli, yüceler yücesi Peygamberimizin yolunda git. En ufak kaybın olursa mahşer günü kefenimin yakasına sarıl, benden davacı ol.



Şimdi iyi dinle, Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de farklı Ayetlerde şöyle buyuruyor:



"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir " (Hud suresi : 114)



buna göre gündüzün iki ucu akşam ve sabah namazı, bir kısmında da yatsı namazı oluyor ki üç vakit namaz bu ayette zikrediliyor. Ardından:



"Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl Zira bu namaz görülmeye değerdir " (İsra Suresi :78)



Bu Ayetde zikredilen ve güneşin batıya yönelmesinden gece olana kadar kılınan namaz ikindi namazıdır Sabah namazı bu Ayette tekrar edilerek belirtiliyor.



Ardından:



"Ey Muhammed! Onların dediklerine sabret Güneşin doğmasından önce ve batmasından sonra Rabbini tesbih et (namaz kıl) geceleyin ve gündüzün yanlarında da tesbih et (namaz kıl) " (Taha suresi : 130)



Demek ki güneşin doğmasından önce sabah namazı, batmasından önce ikindi namazı, geceleyin yatsı namazı, gündüzün yanlarında akşam ve öğle namazı kılınacak Bu ayetle beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları olarak sabit oluyor



Böylece hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde “Beş” vakit namaz; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları Kur'an-ı Kerim içinde değişik yerlere serpiştirilerek zikredilmiştir Bazan ikisi, bazan üçü, bazan dördü değişik bir ifade üslupla anlatılmıştır. Cenab-ı Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'i hem sözü ve hem de işi ile tefsir etme hakkına sahip olduğu için bu hak kendisine Allah tarafından verilmiştir, O’nun mübarek sözü ve işi namazın beş olduğunu bütün Müslümanlara göstermiştir.




2-) Her nezih, her temiz müslüman araya katılan birkaç sahte hadisi kolaylıkla ayırabilir. O, Allah’sız İslam düşmanları, bu namussuz Hadis düşmanları bizi Hadislerden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah onların yüz bin belasını versin. Bir tek Hadis için bir trilyon canım olsa hepsi feda olsun.



3-) Allah, Resulullah Efendimizden Habibim, Sevgilim diye bahsediyor. İnanın şu yazdığınızı okurken tüylerim diken diken oldu. Gözyaşlarına boğuldum. Ben kainatın en yüce, en muhteşem varlığı Peygamber Efendimizden şefaat dilemeyeceğim de kime gideceğim?



Şefaatin hak olduğu Ayet ve Hadislerle sabittir Bazı sapık itikadi fırkalar şefaati inkar cihetine gitmişlerdir Halbuki Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "O gün, Rahmân'ın izin verdiği ve sözünden hoşlandığından başkasının şefaati fayda vermez " (Taha; 109) Başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyrulmuştur: "Onlar Allah'ın razı olduklarından başkasına şefaat etmezler " (Enbiya; 28)



Enes radıyallahu anh'tan rivayetle Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Her Peygamber'in ümmetine yapacağı duaları vardır Ben, duamı ümmetime şefaat etmek için ahirete bıraktım " (Buhari, Müslim)



Ümmü Habibe radıyallahu anha'dan rivayetle Hz Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "Benden sonra ümmetimin karşılaşacağı felaketler ve birbirlerinin kanlarını dökecekleri bana (mana âleminde) gösterildi Bu hal beni üzdü Daha önce geçen ümmetlerde olduğu gibi, ümmetimin başına gelecekler de Allah'ın takdiridir Allah'tan kıyamet gününde ümmetime şefaat etmemi istedim O da kabul etti " (Beyhaki)



Değerli kardeşim, sen bu cenabet, bu Allah’ın belası kimselerin peşinden gidersen yemin ederim ki dünyan da ahiretin de cehennem olur. Sana çok rica ediyorum, lütfen, Allah aşkına, ellerinden öperek yalvarıyorum, ne olur bunları yazmamış ol. O rezil adamların kitaplarını okumamış ol. Ve Peygamberin yolundan ayrılma. O, bize anamızdan, babamızdan, kardeşimizden, arkadaşımızdan, sevgilimizden çok ama çok daha yakın. Canım feda olsun O’nun yoluna.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]