Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ana-baba hakkı.
Gönderen : Özden
Tarih : 10/30/2018 12:09:39 PM


.





Bu sabah telefon ile annemle gorustum. Dunden beri hasta. Sesi iyi geliyordu sevindim. Gerci oksuruk konusmamizi cogu zaman kesti ama yine de oyle tatli anlatiyordu ki icim mutlulukla doldu. Ramazan ayinda calistigi kanser derneginde hasta cocuklari ve hasta yakini olan cocuklari giydiriyor. Her gun birkactanesini carsiya goturuyor tepeden tirnaga bayramliklar aliniyor. Hikayeler cok, hem de pek cok. Onlarin heyecani sanki annecigime gecmis. Tabi bu arada kostururken de usutmus faranjit olmus. Yine de iyiyim ben ilaclar iyi geldi birseyim yok diyor , hep cocuklarinin hikayelerini anlatiyor. Onlar orada mutlu oldukca ben de burada ferahliyorum. Iste ailelerinden ana-babalarindan uzak olanlarin hasret duygusu da burada kendini gosteriyor. Gonul istiyor ki kus olup ucuversem oralara….


Simdilerde daha da iyi anliyorum. Insan sevdiklerine onlari ne cok sevdigini , nasil deger verdigini her firsatta soylemeli. Birlikte olduklari anlarin kiymetlerini bilmeli. Sonra onlar bu dunyadan goctugunde ya da fiziksel olarak uzaklarda yasamak zorunda kaldiginda o birlikte olunan anlarin kiymeti oyle iyi anlasiliyor ki.! Bu ayin 23 unde Buyukbabami Hak’ka ugurlayali bir yil dolacak, anneannem dokuz , rahmetli kardescigim yedi yil once Hak’ka goctu. Bu icinde bulundugumuz maneviyati yuksek gunlerde dualarim hep onlarla. Sevgili anacigim ve babacigim icin ise daha cok sey yapabilmeyi isterdim. Ama Rabbim boyle kismet etti … Bizim icin neyin hayirli oldugunu biz bilemiyoruz bazen. Simdi yapabilecegim en iyi verimli bir sekilde yasayarak, iyi ve dogru evlatlar yetistirerek, mutlu bir aileye sahip olarak , manevi olarak hep onlarin yaninda oldugumu hep hissederek ve hissettirerek vazifemi yerine getirmeye calisiyorum. Rabbim yardimcimiz olsun. ..





Burada bir hikaye aklima geliyor: Peygamber Efendimizin sahabesinden Alkame adinda, aslinda sadakasi bol, hayir ve hasenati cok, namazina duskun, iyi bir kimse agir bir hastaliga tutulmus, koma halinde yatiyormus. Durumun agir oldugunu goren Hz. Ali yaninda kelimeyi sahadet getirmeye baslamis. Ancak hastanin dili tutuldugundan hicbir sey soyleyemiyormus. Hemen Peygamber Efendimize haber vermisler.”Alkame’nin annesi, babasi sag mi ?” diye sormus. Evet anasi yasiyor diye cevaplayip yasli kadini Peygamber Efendimize getirmisler. Sevgili Peygamberimiz sormus” Ogluna bir kirginligin varmidir?” diye. “Evet ya Resullallah oglum benim kalbimi kirmistir, bu nedenle ona darginligim vardir” diye cevaplamis. . Peygamberimiz:’Anladim , Alkame’ye annesi dargin oldugundan kelimeyi sehadet getiremiyor, korkarim ki imansiz gidebilir. Hadi hemen cali cirpi toplayip getirin. Ates yakip Alkeme’yi atese atacagiz” deyince Kadincagiz aglamaya ve feryada baslamis” Bunun uzerine sevgili Peygamberimiz: “Allah’in azabi cok siddetli ve devamlidir. Dunya atesine hic benzemez. Sen eger evladinin atese atilmasini istemiyorsan Alkame’den hosnut ve razi olmalisin . Ve analik hakkini da ona helal etmelisin , ta ki evladin , cigerparen cehennem atesinde yanmasin” demis. Annenin merhametinin kudretine bakin ki kadincagiz derhal ellerini semaya cevirerek” Ya Resullallah , Allah’i seni ve bu etrafimizdaki mubarek sahabey’i kirami sahit tutarim ki ben oglumdan razi oldum. Ona olan butun analik haklarimi helal ettim, helal ettim, helal ettim. Ahirette de oglumdan sikayetci olmayacagim” demis. Bunun uzerine Peygamberiniz Bilal ‘i hastanin yanina gondermis. Gorulmus ki Alkame nin dili cozulmus ve kelime-i sehadet getirerek ruhunu teslim ediyor.





Allahim bizlere de son nefeste kelime-i sehadet nasip etsin inseallah. Amin!





Bu Ramazan ayi cok yogun , sevinc, huzun ve maneviyat dolu geciyor. insaallah son gunlerinde de rabbim en iyi sekilde ihya etmeyi nasip etsin.





Memleket olarak da zor gunlerden gectigimiz, bunaldigimiz zamanlar bu gunler. Ama biliyoruz ki olan , vuku bulan hicbir sey sebepsiz degildir. Bazen sok geciren birini tekrar yasadigi ana dondurmek icin, dili tutulani icinde bulundugu halet-i ruhiyeden kurtarmak icin siddetli bir tokat atmak gerekebilr. Bunlar da bize atilan sevkat tokatlari diyorum ben. Ancak boylece sarsilip kendimize gelebiliriz, gerceklerle yuzlesip kafamizi yorabiliriz, bir araya gelip, butunlesebilir, kimligimizi idrak edebiliriz. Rabbbbim bazen hayirlari zalimlerin eliyle veriyor, sonunda hayirlara vesile olabilecek belalari da zalimlerin elinden nasip ediyor. Dualarim bu gibi uzun yillardir basimiza gelen belalarin sonunun bizim icin hayirlara cikmasi icindir. Aklimizin bir an once basimiza gelip , bunlarla basa cikabilecek , nitelikli, bilincli ilim, irfan, iman dolu genc kusaklar yetistirebilmemiz icindir. Amin!





En icten saygi ve sevgilerimle ellerinizden opuyorum.





Ozden CICEK


Creative Wood Painting Lady


Dubai


www.ozdencicek.com





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Özden Çiçek,





Efendim, tekrar mailinize kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Yine hepimizin ibretle okuyup dersler çıkaracağımız yazınız bizi çok duygulandırdı. Nice hususlar öğretti. Ne güzel tesbitleriniz var. Dünyanın neresinde olursa olsun sizin mailerinizi okuduktan sonra beğenmeyecek bir kimse düşünemiyorum. Siz hem yaşantınızla, hem aile hayatınızla, hem yakın akraba ilişkilerinizle cemiyetimiz için ne güzel bir örneksiniz. Din ile dünya arasında, madde ile mana arasında tevhide dayanan ne güzel bir sentez oluşturmuşsunuz. Sizi beğeniyor, takdir ediyor, selam, saygı ve takdirlerimizi sunuyoruz. Tuttuğunuz altın olsun. Allah yariniz ve yardımcınız olsun.





Sabri Tandoğan





Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]