Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hatıralardan...
Gönderen : Sabri Babadan Ders
Tarih : 11/11/2018 1:37:05 PM


.


HATIRALARDAN DERSLER
"Senelerce, senelerce evveldi. Bir yaz tatilinde İsveç’e gitmiştim. Stokholm’de bir otelde kalıyordum. Sabahleyin traş olmak için lavaboya gittim. Aynanın kenarında bir not vardı. “Lütfen” diyordu, “traş olduktan sonra jiletinizi çöpe atmayınız. Yanda bir kutu var, makinenizden çıkardığınız jileti oraya koyunuz”. Ve bir de teşekkür cümlesi: “ İsveç çelik sanayiine yaptığınız olumlu katkıdan dolayı çok teşekkür ederiz.”


Aradan yıllar geçti bu olayı unutamadım. Hepimiz biliriz çelik sanayii deyince akla İsveç çelik sanayii gelir. Volvo arabaları İsveç çeliğinden yapıldığı için günümüzde de en çok tutulan markalardan biridir. Çelikte bu kadar ileri giden bir ülkenin bir tek jiletten bile istifade etmek istemesi beni yıllardır düşündürür. Bazen ürpertir. Ya Rabbi, bu hayata karşı, varoluşa karşı duyulan ne muhteşem bir saygıydı. Hep Yunus’un mısraını düşünürüm:



“Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır.”


Madem ki her zerreden zikreden Allah’tır, madem ki, her zerrede Allah’ın ayrı bir tecellisi vardır…"
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]