Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Fazla ince eleyip sık dokuyanlar hüsran içinde yaşarlar.
Gönderen : Suna
Tarih : 11/15/2018 9:37:35 PM


.


Çok Kıymetli Büyüğüm,


Biliyorum su an kurban bayramı değil, ama sorum bu konu ile ilgili olacak. Sizin görüşleriniz, ilminiz benim için çok önemli. Merak ettiğim, tam anlamadığım noktalar var. 1- kurban kestirmek farz mıdır? Kurban bayramının önemini sizi yormadan sormak istiyorum. 2- VEJETERYAN bir kişi kurban kestirmek istemezse yanlış mı olur? Kurban kestirmeden de bu görev tatbik edilebilir mi? 3- günümüzde kurban etini evde kullananlar var, buda yanlismi? İhtiyacı olan kardeşlerimize dağıtmak gerekmez mi? 4- kurban degilde acaba hac mı farz, cünkü kurban haccin arkasi sira kesiliyor! 5- Taa Avustralya gibi ülkelerden Arap ülkelerine kurban zamanı kurbanlıklar getirilmekte. Yalnız burada şu husus dikkatimi çekiyor, bu hayvanların transferi sırasında (nasıl, hangi koşullarda yetiştirildikleri de meçhulse durum daha da vahim) gemi, yakıt, deniz kirliliği, hava kirliliği gibi birçok yan etki ortaya çıkmakta. Bu doğaya bir eziyet değil mi? Çok kıymetli Büyüğüm, rahmetli esinizin Günlüğünü okuyorum, çok tatlı, çok asil bir hanımefendiymiş, sizi ne kadar çok seviyormuş. Kitabından öğrenilecek çok dersler var, nur içinde yatsın, Allah ondan da sizden de razı olsun. Sevgili Çiğdem hanıma da tekrar buradan teşekkür etmek isterim, bana Günlüğüm dosyasını gönderdiği için, ellerine sağlık, Allah razı olsun.


Çok hürmetler Suna


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Suna Hanım,


Kıymetli yavrum, 1- kurban kesmek, kesecek imkanı olan Müslümanlar için farzdır. Kurban bayramı, sade bir ineği, koyunu kurban etmek demek değildir. Onun yanısıra nefsaniyetimizden, egoizmimizden bir zararlı unsuru ve bir adeti de söküp atmak, kurban etmek demektir. İçki, kumar, fuhuş gibi, sigara gibi, yalan söylemek gibi, dedikodu yapmak gibi, kin, nefret ve intikam duygulaı içinde yaşamak gibi, kötü huylarımızı Allah rızası için birer birer atıp, feda etmek demektir. Bunlar yapılmadıkça yalnız hayvan kesimiyle borcumuz ödenmiş olmaz.


2- Kızım, kusura bakma, bu çok saçma bir soru. Ne demek vejeteryen? Bu saçmalıktan, sersemlikten başka bir şey değildir. Peygamber Efendimiz de zaman zaman hem de zevkle et yerdi. Koyun etini severdi. Koyun etinin kol tarafını severdi. Bu realite karşısında bu sorunun ne kadar saçma sapan olduğu gün gibi aşikar değil mi?


3- Sorunun cevabını zaten siz kendiniz vermişsiniz. Bu, egoizmin, bencilliğin, nefsaniyetin en pis, en kötü örneklerinden biridir. Allah onları ıslah etsin.


4-Lütfen kendi kendimize ahkam kesenlerden olmayalım. Bu pis adamlardan bıktık usandık. Bunlar kendine bile hayrı olmayan inançsız, ruhsuz, köksüz insanlardır. Lütfen onların saçmalarını, zırvalarını gündeme getirmeyelim.


5- Sevgili kızım, bu söylediğin hususlar herşey için, herkes için bahis konusu değil mi? O kadar ince düşünecek olursak hiç birşey yemeyelim, içmeyelim, açlıktan ölelim. İstenen bu mu? Lütfen, Asır Suresini okuyalım, Ona göre yaşayalım, adımlarımızı Ona göre atalım. Bu kadar ince eleyip sık dokumak insanı vehme götürür. Vehim de deliliğe. Allah cümlemizi esirgesin.


Asır Suresi: “Andolsun Asra ki bütün insanlar hüsrandadır. İnananlar, inançlarına göre yaşayanlar, birbirlerine Hakk'ı ve sabrı tavsiye edenler müstesna.”


Allah, cümlemize bu Sure doğrultusunda istikamet üzere yürümeyi nasip etsin. Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]