Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçek sevgiler karşılıklı olur.
Gönderen : Umut
Tarih : 12/13/2018 2:57:17 AM


.
Sayın Sabri Tandoğan,

Sizinle Halamın tavsiyesi sayesinde tanıştım. Size bir sorunum hakkında danışmak istiyorum. 3 yıldır bir erkek arkadaşım var. Onunla ilk tanıştığım gün sanki onu çok önceden beri tanıdığımı hissetmiştim. Hatta onu ilk gördüğümde geleceğimize dair parçalar geçti gözümün önünden. Hayat arkadaşımın o olacağına dair kuvvetli bir duygu hissettim. Ve o günden bu yana ona tüm kalbimle bağlıyım. Onu o kadar çok seviyorum ki. Sanki kendi çocuğummuş gibi. Sanki onu ben doğurmuşum gibi. Evlat sevgisi gibi. Ama karşı taraf aynı duygular içerisinde değil ne yazık ki.Bana çok iyi bir insan olduğum için bu ilişkiyi sürdürdüğünü ama kesinlikle tipi olmadığımı söylüyor. Beni evlenecek kadar sevmediğini ve eğer daha güzel olsaydım ancak o zaman beni seveceğini söylüyor. Ama ben onunla evlenmeyi çok istiyorum.Bütün dualarım bu yönde. Gece gündüz durmadan Rabbimden onu bana nasip etmesini diliyorum. Ama onun aklı fikri dışarda. Daha hiç birşey yaşamadım ben. Keşke karşıma daha geç çıksaydın o zaman evlenebilirdim senle diyor. Ben yine de dua etmeyi ve umut etmeyi sürdürüyorum. Allahım ne olur bana aşık olsun diyorum. Çünkü Allah bana onunla bir geleceğimiz olduğunu gösterdi gibime geliyor. Acaba böyle inatla dua etmeyi sürdürerek günaha mı giriyorum. Saplantımı yaptım acaba diyorum.Sizin yardımınıza ihtiyacım var hocam. Dua etmeye ümit etmeye devam etmeli miyim. Yoksa canım kadar sevdiğim bu insandan vaz mı geçmeliyim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın Umut,

Kıymetli yavrum, derhal ama derhal bu ilişkiyi bitir. İlgini kes. Aptallığın lüzumu yok. Sevgi karşılıklı olur. Sevmek ve sevilmek hayatın en güzel olayıdır. Ama karşılıklı olursa. Bu kimsenin ciğeri beş para etmez, alçak bir insan. Size sevgisi olmadığı gibi sizin sevginize de saygısı yok. Zıpır, serseri, ne yaptığını bilmeyen birisi. Onun aklı fikri dışarıda. Ama merak etmesin kendisi gibi ne yaptığını bilmeyen, macera meraklısı, it ruhlu birsürü kız müsveddeleriyle dolu hayat. Bırakın onlar birbirini bulsun, ömür boyu tepişsinler, sürünsünler. Sizin bu yaptığınızın adına aptallığın da ötesinde başka kelimeler bulmak lazım. Siz çok asil, çok değerli, pırlanta bir insan olduğunuz için başka kelime söylemeye kıyamıyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Kısacası bu işi derhal bitirin. Tek taraflı sevgi olmaz. Bu, insanı ruh hastası yapar. Aşağılık duygusu içinde ömür boyu sürdürür. Size de yazık değil mi? Öyle ince, öyle hassas, öyle zarifsiniz ki lütfen kadrinizi bilin, değerinizi bilin. Bekleyin, bir gün karşınıza sizi anlayacak, size saygı duyacak, hayranlık duyacak güzel, kibar, efendi bir insan çıkacak. Ve o ite nasıl sevgi duyduğunuza siz de hayret edeceksiniz. Şair Gülten Akın ne güzel söylüyor:

“Bekleyin, bekleyin, durmaksızın bekleyin

Bir gün unutulmuş bir aynadan

Bütün sevgiler size dönecek... “

Sulukuledeki çingenelerin çok beğendiğim bir sözleri var:

“Tak sepeti koluna

Herkes kendi yoluna”

diyorlar. Melek gibi bir genç kıza “Güzel olsaydın seninle evlenirdim” demek yapılacak hakaretlerin en büyüğüdür. Yapılacak tek hareket “Allah beni böyle yaratmış, sen git kendin gibi bir sokak sürtüğü bul” demek olacaktır. İşte böyle kıymetli yavrum. Tek taraflı sevgilerin bir ruh hastalığı olduğu inancı içinde bu yoldan dönmenizi diliyorum. Ama gene de siz bilirsiniz. Karar sizin. Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]