Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Duruma göre hareket edelim.
Gönderen : "Anka"
Tarih : 12/27/2018 10:31:43 AM


.
Çok değerli büyüğüm:

Öncelikle ellerinizden öper ömrünüzün bereketli geçmesini rabbimden dilerim.

Benim bir konuda kafam karışık bu konuda bilginize ve tecrübenize ihtiyacım var. Birisiyle evlenmek için görüşmeler yaptım büyük oranda mutabık kaldık. Ancak aileler görüştü benim ailem de hem kız hem de ailesi için olumlu kanaat belirttiler. Ben ise babasına ve abilerine çok ısınamadım. İçimde bir sıkıntı oluştu acaba evlendikten sonra bir problem yaşar mıyım. Kafam çok takıldı. Böyle bir durumda nasıl davranmamı tavsiye edersiniz?

Allaha emanet olunuz.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın “Anka”,

Kıymetli yavrum, önce niçin kızın babasından ve ağabeyinden hoşlanmadın, bunu tahlil etmeye çalış. Belki de haklısın. Kızın bu konudaki düşüncelerini anlamaya çalış. Eğer kız “Onlar benim en yakınlarım, ölürüm de onlardan vazgeçemem diyorsa ve onların birtakım kötülüklerine göz yumuyorsa o zaman bu evlilikte hayır yoktur. Ama kız benim babam, benim ağabeyim şöyle şöyledir. Mikroptur, pisliktir ama bunlardan bana ne. Ben Allah’a karşı kendimden sorumluyum. Onlar seni en ufak bir şekilde incittikleri zaman ben de onları terk ederim.” diyorsa o yiğit bir kızdır, asil bir insandır. Onun kıymetini bil.”

Değerli yavrum, durumu herhalde gözler önüne serdim. Artık karar senin. Allah sonunu hayır getirsin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]