Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan örnek olabilmek.
Gönderen : Mehmet Ali
Tarih : 12/28/2018 2:45:31 PM


.







Sayın hocam sizi saygıyla selamlıyorum,


Ben Ağrı ilinde 1993 yılından itibaren serbest Avukat olarak çalışmaktayım.



22.Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Partide milletvekiliği için müracaat ettim ancak listeye giremedim.


Siyaset konusundaki fikriniz nedir, yani bana ne önerirsiniz. Ben gerçekten mebus olmak ve Allah rızası için aziz milletimize hizmet etmek istiyorum.


Allah nasip etseydi sizinle yüz yüze görüşüp değerli fikirlerinizi almak isterdim.


Zamanınız müsait ise bana cevap verirseniz dünyanın en bahtiyar insanı olacağm. Hukuk fakültesine girmeden öncede TRT deki sohbetlerinizi izler ve çok etkilenirdim. En son Meltem Tv gönül sohbet programınızı izledim. Allah sizden razı olsun .


Görüşmek ümidiyle en derin saygılarımla.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Mehmet Ali Özdemir,


Kıymetli yavrum, herşeyden önce kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Hayattaki rotamızı tesbit etmek, sonra da ibadetlerimizi yaparak Allah’ın ve Peygamberin gösterdiği yolda giderek nezih, temiz bir hayat yaşayarak hizmeti çıkar için, menfaat için değil de sadece Allah rızası için yapmayı aşk haline getirerek hayat yolunda yürümek gerekiyor. En basitinden başlayarak aşk ile şevk ile, heyecanla en alt kademeden başlayarak çalışmak gerekiyor. Seçilmek, seçilmemek hiç önemli değil. Önemli olan çevrede sevilen, sayılan, örnek gösterilen bir insan olabilmek. Sükunetimizle, efendiliğimizle, nezaketimizle çevreye örnek olabilmek ne güzel bir olaydır. Bunu yaptığınız takdirde değil milletvekili, bakan, başbakan da olabilirsiniz.


Kıymetli yavrum, anahatlarıyla söyleyeceklerim bunlar. Çok okuyun, geceyi gündüze katarak kendinizi yetiştirmeye çalışın. Kadın erkek, genç ihtiyar, köylü kentli, zengin fakir ayrımı yapmaksızın herkese karşı son derece saygılı davranın.


Birgün bir adam veli bir zata gider. “Efendim,” der “bana bir tek cümle söyleyin, o cümle bana ahirette de dünyada da cenneti kazandırsın. Veli zat der ki, “Her gördüğünü Hızır, her geceni kadir bil.” İşte böyle sevgili yavrum, olayın özeti bu. Biz sadece insanları sevmek ve onlarla hizmet etmekle görevliyiz. Gerisi hikaye.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]