Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aman kul hakkından çok kaçınalım...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 12/30/2018 3:43:37 PM


.
SABRİ BABADAN MEKTUP VAR
KUL HAKKI İNSANIN İKİ DÜNYASINI DA ZEHİR EDER
Kıymetli yavrum,
Bir okuyucum yıllar önce hayat yolunda tuttuğu dalların eline geldiğinden, neye elini uzatsa hayal kırıklığına uğradığından, son anda çıkan akıl almaz nedenlerle işlerinin sonucunu neticelendiremediğinden ve çok sıkıntıda olduğundan bahsederek neler yapmalıyım diye sormuştu.

Ona cevaben demiştim ki:

Sayın okuyucum,

Bana kalırsa siz bir kimsenin veya kimselerin kalbini kırmış, bilerek veya bilmeyerek incitmiş, üzmüş, ağlatmışsınız. Üzerinizde o kimse veya kimselerin hakkı var. Bu nedenle geçmişi işin köklerine inerek çok iyi gözden geçirin, üzerinizde hakkı olabilecek herkesi çok iyi tespit etmeye çalışın. Onlardan ulaşabildiklerinize hakkınızı helal ettirin, ulaşmadıklarınız veya hatırınıza gelmeyenler için önce Allah’tan, sonra Peygamberden, sonra da o kimselerin ruhaniyetinden özür dileyin. Çok darda kalmış bir kimsenin maddi, manevi bir sıkıntısını giderin, onu çok büyük bir sıkıntıdan kurtarıp duasını almaya bakın. Her zaman da elinizden geldiğince bu hal üzere olmaya, dua almaya bakın. Bunu o kalbini kırdığınız veya üzerinizde hakkı olan kimselerin niyeti ile yapın. Kalbinize herhangi bir olumsuz düşünce getirmeyin, her şeyin iyi olacağına inanın ve o niyetle hareket edin. Hiçbir olay sizi bu düşüncenizden alıkoymasın. Kalbinizi, kafanızı hep olumlu düşüncelerle doldurun. Her gün evden çıkmadan yedi kez Ayetel Kürsi, Felak ve Nas Surelerini okuyun, büyük, küçük her işinize Besmele ile başlayın. Benim on dört ciltlik Gönül Sohbetleri kitaplarım var, onları sitemizden her gün birer bölüm de olsa okuyun. Bir adak kurbanı kestirerek fakir kimselere dağıtılmasını sağlayın. İş konusunda da bu aşamada büyük işlere niyet etmeyin, bir işyerinde tezgahtar olarak çalışın. Müşterilere son derece sevgiyle, saygıyla, güleryüzle hareket edin. Bu şekilde kısmetiniz de açılır, günlük rızkınızı da kazanırsınız. Hep şükür üzere olun. Her şeyinize şükredin. Şükür, nimeti artırır, şikayet elindeki nimetin kayıp gitmesine sebep olur. Bir tek kelime dahi olsa ağzınızdan negatif bir söz çıkmasın. Peygamber Efendimiz, “Ya hayır söyle, yahut sus.”Buyuruyor. Siz de bunu günlük hayatınızda uygulayın. İmkan nispetinde insanlara, hayvanlara, bitkilere ve eşyaya yardımcı olun.

İnşallah en kısa sürede işleriniz yoluna girer, hayat yolunda daha huzurlu bir şekilde yol almaya başlarsınız yavrum.”

Selam, saygı ve sevgi ile.

Sabri Tandoğan
Rahmet ve Şefaat Sağnak Sağnak Onun ve Rahmete Kavuşan Yakın Dostlarının Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]