Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Aşk gelicek cümle eksikler biter”.
Gönderen : "Sevgi Çiçeği"
Tarih : 12/31/2018 11:41:02 PM


.
Selamün Aleyküm Efendim..

Uzun zamandır yazmasamda sitenizden faydalanmaya devam ediyorum. Yine birbirinden güzel mailler ve sizin verdiğiniz muhteşem cevaplarla.. Allah sizi başımızından eksik etmesin, sağlıkla uzun ömürler versin.. Sevgili büyüğüm birkaç gündür aklıma hep Peygamber Efendimizin olduğunu sandığım "Ölmeden önce ölünüz" sözü geliyor. Bunu ben daha önce birkaç sohbetde duymuştum. Bunun buradaki anlamı günlük yapılan rabıta mıdır? Rabıtanın da tam anlamı nedir ve nasıl yapılır? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca Değerli eşiniz Rahmetli Rana hanimefendi'ninde sene devriyesi imiş. Orada olmayı ben de çok isterdim. Allah rahmet eylesin..Keşke İstanbul da değil de Ankara da yaşasaydım da tüm sohbetlerinize katılsaydım. Dost TV de sizi gözlerim dolu dolu izledim. Sizi çok seviyoruz. Nolur Dualarınızı eksik etmeyin, çok ama çok ihtiyacımız var. Allaha emanet olunuz.





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------------

Sayın “Sevgi Çiçeği”,

Sevgili yavrum, insan faniyi bakiye verdiği zaman, kendi nefsinden vazgeçip Allah rızası için kendini maneviyat yolunda yürür bulduğu zaman ölmeden evvel ölmüş olur. Yani onun bütün duyguları, bütün düşünceleri hep Allah rızası içindir. Sanki nefsaniyeti ölmüş gibidir. Sanki Yunus’un



“Gelin tanış olalım,

İşi kolay kılalım

Sevelim, sevilelim

Dünya kimseye kalmaz”



mısraları onda tecelli etmiş gibidir. Bir kimseye nefsaniyetinizi ayaklar altına alıp ondan istifade etmek, onun gibi olmak, onu güzelliklerini yaşamak amacıyla bağlandığınız zaman rabıta ortaya çıkar. Artık ortada bir aşk olayı vardır. Bütün varlığınızla ona gidersiniz. Bu aşk sizi maneviyat yolunda zirveye kadar götürür. Hep güzellikleri yaşamak, güzel görmek, güzel düşünmek bizi daha yaşarken dünya cennetine götürür. Her an sevgiliyle beraber olmak ne muhteşem bir olaydır.

Yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]